Logo deteylinger.nl
Hoe gaat er echt aan toe op een middelbare school? Leerlingen uit groep acht kunnen dat alvast beleven tijdens de meeloopmiddagen bij het Rijnlands Lyceum. | Foto: pr.
Hoe gaat er echt aan toe op een middelbare school? Leerlingen uit groep acht kunnen dat alvast beleven tijdens de meeloopmiddagen bij het Rijnlands Lyceum. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Meeloopmiddagen voor achtste groepers bij Rijnlands Lyceum Sassenheim

  Onderwijs

Sassenheim • Het Rijnlands Lyceum Sassenheim biedt leerlingen uit groep acht de kans om op een gewone schooldag de school te leren kennen. Zij zijn welkom bij de meeloopmiddagen.

Alle achtstegroepers worden, zonder de ouders, uitgenodigd voor deze meeloopmiddag op woensdag 14 of woensdag 21 november, van 14.15 tot 16.30 uur. 

Na ontvangst in de aula om 14.15 uur, worden leerlingen in groepen ingedeeld en naar een klas gebracht zodat ze om 14.30 uur bij de eerste les zijn. Leerlingen volgen een paar korte lessen en lopen een middag mee onder leiding van leerlingen uit de vierde en vijfde klas die meedraaien in de brugklasbegeleiding. De aankomende brugklassers mogen alles bekijken en alles vragen. Het programma is rond 16.30 uur afgelopen.

Inschrijven kan via de leerkracht van groep 8 of direct bij m.luijk@rijnlandslyceum-rls.nl, voor de herfstvakantie. Geef in de mail de voorkeursdatum (14 of 21 november) en de naam van het kind en van de basisschool door. Op vrijdag 2 november volgt bericht op welke datum aan Rijnlands Binnenste Buiten meegedaan kan worden.

Tweetalig vwo 

Voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in het tweetalig vwo is de meeloopmiddag tweetalig vwo op woensdag 28 november van 14.30 tot 16.30 uur. Zij gaan proeflesjes in het Engels volgen. Inschrijven voor Meeloopmiddag tweetalig vwo kan per mail bij m.luijk@rijnlandsllyceum-rsl.nl, voor 1 november en met vermelding van naam van de leerling en van de basisschool.

Meer berichten