Logo deteylinger.nl
Robin Slagter uit groep 8B en Daisy Overdevest uit groep 3 knippen symbolisch het lint door, in het bijzijn van Marleen Dijkdrent en Jeroen Stout. | Foto: pr.
Robin Slagter uit groep 8B en Daisy Overdevest uit groep 3 knippen symbolisch het lint door, in het bijzijn van Marleen Dijkdrent en Jeroen Stout. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Pluk, Dolfje en Geronimo kleuren de muren van basisschool de Achtbaan

  Onderwijs

Voorhout • Wie basisschool de Achtbaan locatie Beukenrode bezoekt, kan zomaar Pluk van de Petteflet of Geronimo Stilton in de gang tegenkomen. Marleen Dijkdrent heeft in overleg met locatieleider Jeroen Stout een muurschildering gemaakt.

Kinderen en ouders van de locatie Beukenrode hebben de afgelopen weken het hele proces kunnen volgen. Van een rode stenen muur werd de wandschildering per dag sprekender en verfijnder. Op de wand zijn allemaal personages van kinderboeken te zien.

Op maandagochtend 12 november is de wandschildering officieel onthuld door de winnaars van de Kinderboekenweek 2018, Robin Slagter uit groep 8B en Daisy Overdevest uit groep 3 in het bijzijn van Marleen Dijkdrent en Jeroen Stout.

Dolfje doet aan reflectie

Op de wandschildering zijn niet alleen maar personages uit verschillende kinderboeken te zien. De Daltonprincipes zijn ook verwerkt in de wandschildering. Zo zijn onder andere Pluk van de Petteflet en zijn vriendin Aagje aan het samenwerken, Dolfje Weerwolfje is bezig met reflectie en Geronimo Stilton bedenkt hoe hij effectief met zijn tijd moet omgaan.

Meer berichten