Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Superschoonmaakhelden Tour op bezoek bij Het Bolwerk

  Onderwijs

Sassenheim • Minder zwerfafval, dat is het doel van de 'De Let's Do It Kids Superschoonmaakhelden Tour'. Ook de leerlingen van basisschool Het Bolwerk weten inmiddels alles over de plastic soep en hoe die te voorkomen. Op vrijdag 25 januari kregen zij bezoek.

Het non-profit schoolprogramma Let's Do It Kids wil vooral inspireren zodat kinderen ook hun leeftijdsgenoten inspireren om bij te dragen aan een betere en schonere wereld. De gemeente Teylingen heeft subsidie beschikbaar gesteld voor dit project.

Plastic soep

Het project wil plastic soep in rivieren en de Noordzee voorkomen. Tot nu toe hebben kinderen in het hele land al bijna 500.000 stuks zwerfafval opgeruimd. "Het programma biedt interactieve workshops over hoe zwerfafval op de stoep zomaar kan eindigen in de plastic soep. Daarnaast leren kinderen ook over de rijkdom van afval, mits we het goed scheiden uiteraard", vertelt Let's Do It-projectmanager Sjaak Veeken.

Zwerfafval en recycling

De 'storytellers' van Let's Do It Kids vertellen de leerlingen alles over zwerfafval en recycling. Tijdens de gastlessen wordt uitgelegd hoe zwerfafval van de straat in de sloot en in zee terecht komt en daar uiteindelijk plastic soep wordt.

Op pad

Daarna volgt de opruimactie in de buurt. Want minder zwerfafval is natuurlijk beter voor mens en dier. Gewapend met vuilniszakken gaan de leerlingen de wijk in om te zorgen dat straten, bosschages en plantsoenen weer zwerfafvalvrij zijn.

Centrum voor Duurzaamheid

Let's Do It Kids is een van de projecten van Centrum voor Duurzaamheid (NMCX). NMCX heeft meer dan honderd lesprogramma's, leskisten en projecten voor allerlei groepen en klassen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Het aanbod bestaat uit lesmaterialen, excursies, natuurlessen en duurzaamheidsprojecten. De lessen gaan over duurzaamheid in de breedste zin, dus ook over onder andere water, afval/grondstoffen, natuur, voedsel en energie.

Meer berichten