Logo deteylinger.nl
de leerlingen van de Antonius vergaderen in de raadzaal.
de leerlingen van de Antonius vergaderen in de raadzaal. (Foto: pr.)
Teylingen

Knuffelkatten of kunstproject, de kindergemeenteraad moet kiezen of delen

  Onderwijs

Teylingen • De kindergemeenteraad van Teylingen vergadert op donderdag 27 juni om 19.00 uur in de raadzaal in Voorhout. De kindergemeenteraad wordt gevormd door leerlingen van zes groepen 8 van de basisscholen. De kinderraadsleden mogen 2.000 euro verdelen over vier projecten die zijn ingediend door verenigingen en maatschappelijke organisaties.

De kinderen moeten kiezen uit vier projecten. De Oranjevereniging (OVV) en Historische kring Voorhout (HKV) vragen samen geld voor een speciaal kunstproject vanwege 75 jaar bevrijding (in 2020). Marente Thuiszorg vraagt een vijftal interactieve knuffelkatten. Vrijwilligers van Voorhout Schoon hebben een project bedacht om peukenvervuiling te verminderen. Scouting Tjarda Sassenheim-Warmond heeft geld nodig voor 30 reddingsvesten. Donderdag 27 juni hakken de kinderraadsleden de knoop door.

Deelnemende scholen

De scholen die deze keer meedoen zijn de Achtbaan (drie klassen) de Regenboog (twee klassen) en De Antonius. De klassen worden begeleid door raadsleden van de gemeente Teylingen: Robin Konings (VVD), Frans Nederstigt en Mirjam Mack (beiden ChristenUnie), Sandra Groenendal (PvdA), Fons Welters (Trilokaal), Sybrinne de Vries en Reny Wietsma (beiden CDA). Zij geven eerst een gastles op school. Daarna komt de hele klas naar het bestuurscentrum om een commissievergadering na te spelen. De kinderen kiezen daarna zelf welke vijf leerlingen hun klas mogen vertegenwoordigen in de kindergemeenteraad. De vergadering op donderdag 27 juni is het slotstuk van het project, waar de leerlingen de afgelopen weken naar toe hebben gewerkt.

Meer berichten