Logo deteylinger.nl
De jongste en oudste leerling mogen samen het nieuwe klimrek, en daarmee het vernieuwde schoolplein, openen. | Foto: pr.
De jongste en oudste leerling mogen samen het nieuwe klimrek, en daarmee het vernieuwde schoolplein, openen. | Foto: pr. (Foto: )
Voorhout

Emmaüs opent vernieuwd schoolplein

  Onderwijs

Voorhout • Basisschool Emmaüs viert het 30-jarig jubileum met een vernieuwd schoolplein en een gloednieuw klimrek. Op dinsdag 25 juni werd het speeltoestel feestelijk geopend door de jongste en oudste leerling van de school tijdens het jaarlijkse zomerfeest 'Emmaüs op de planken'.

Sinds een paar jaar zijn de leerlingen van basisschool Emmaüs druk bezig met het inzamelen van geld om hun schoolplein te verbeteren. Met de groei van de school was er simpelweg niet genoeg ruimte op de bestaande toestellen om iedereen lekker te laten klimmen en bewegen, dus het idee van nóg een klimrek erbij was snel geboren.

Deskundig advies liet zien dat het niet zo simpel was om een klimrek snel te plaatsen. Een totale herinrichting van het schoolplein was nodig om de verschillende speelgebieden beter te verdelen, samen met het herstel van een aantal elementen zoals de betegeling en het plaatsen van hekken rondom het voetbalveldje.

Bijdrage

Dankzij een bijdrage van 1.500 euro van het Jacoba van Beierenfonds is het de ouderraad gelukt om de kinderen te helpen met het realiseren van hun idee. Begin 2019 zijn de werkzaamheden begonnen en nu genieten alle leerlingen van Emmaüs, BSO het Speelkasteel (De Speelbrug) en de kinderen in de wijk, buiten schooltijden, van het nieuwe schoolplein.

Meer berichten