Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Naar de brugklas, open dag bij het Rijnlands Lyceum Sassenheim

  Onderwijs

Sassenheim • Binnenkort houdt het Rijnlands Lyceum Open Dag en worden informatieavonden gehouden. De open dag is op zaterdag 11 januari van 11.00 tot 13.00 uur. De

Tijdens de open dag zijn alle aanstaande brugklassers en hun ouders welkom vanaf 10.00 uur. Zij kunnen demonstratielesjes van 15 minuten volgen waarin veel aandacht voor de praktijk zal zijn. Die lessen worden in vijf rondes gegeven. De eerste les start om 10.30 uur, de laatste om 12.30 uur. Iedereen kan op eigen initiatief de school ontdekken.

Er wordt onder andere informatie gegeven over de nieuwe opleiding tweetalig havo, over de opleiding tweetalig vwo, de leerlijn Sport en de leerlijn Expressie.

Op het podium in de aula is een kunsttentoonstelling, deze loopt door in het kunstcafé. Ook vinden er doorlopende presentaties van verschillende vakken plaats, in lokalen, gangen en mini-leerpleinen. Iedere bezoeker ontvangt een tasje met daarin onder andere de brochure van de school. Het programma van de open dag, met de plattegrond van de school erop, wordt bij de entree uitgedeeld. Ouders en aankomende leerlingen kunnen op deze manier alles over de school te weten komen.

Informatieavond dinsdag 14 januari 19.30 uur

De school is open vanaf 19.00 voor een kop koffie, groep 8 leerlingen en hun ouders zijn van harte welkom. Voor de pauze gaan leerlingen actief aan de slag terwijl de ouders in de aula algemene informatie krijgen. Tip voor de leerlingen leerlijn Sport: trek sportkleding aan. Na de pauze is er gelegenheid om specifieke informatie te krijgen over de brugklas en over de leerlijn Sport en de leerlijn Expressie. Ook is het mogelijk informatie in te winnen over brugklasbegeleiding. In de school staan mentoren en coördinatoren klaar om vragen te beantwoorden.

Informatieavond tweetalig havo en tweetalig vwo dinsdag 21 januari 19.30 uur

Groep 8 leerlingen en ouders die geïnteresseerd zijn in tweetalig havo en tweetalig vwo zijn van harte welkom om op deze avond zich te informeren over deze vorm van onderwijs van het Rijnlands Lyceum Sassenheim. De school is vanaf 19.00 uur open voor koffie. Tweetalig onderwijs betekent dat meer dan de helft van de lessen in het Engels wordt gegeven door onze speciaal opgeleide docenten. Hierdoor leren onze leerlingen die taal snel en goed. Daarnaast is er veel aandacht voor internationalisering en Europa. Voor de pauze wordt informatie gegeven, na de pauze kunnen vragen worden gesteld aan een panel van leerlingen die tweetalig onderwijs volgen.

Nieuw: tweetalig havo

Het Rijnlands Lyceum Sassenheim start komend schooljaar met tweetalig onderwijs op de afdeling havo. De school biedt al jaren tweetalig onderwijs op vwo aan. Op veel HBO-opleidingen is een meer dan behoorlijke beheersing van het Engels nodig. Daarom kreeg de school vanuit de (oud-)leerlingen de laatste jaren steeds vaker de vraag om ook tweetalig havo in te voeren.

Los van alle praktische redenen is tweetalig onderwijs gewoon heel mooi en uitdagend onderwijs, waarbij leerlingen ook letterlijk hun eigen grenzen verleggen.

Meer berichten