Logo deteylinger.nl
Leerlingen van het Bolwerk krijgen het Veteranenboek van auteur Joep Derksen (r).
Leerlingen van het Bolwerk krijgen het Veteranenboek van auteur Joep Derksen (r). (Foto: pr.)
Sassenheim

Leerlingen van het Bolwerk krijgen Veteranenboek Teylingen

  Onderwijs

Teylingen • Alle groep acht leerlingen van basisschool het Bolwerk ontvingen dinsdag 21 januari een gratis exemplaar van het Veteranenboek Teylingen. Joep Derksen, auteur en bestuurslid van de Stichting Zinsnede, overhandigde deze boeken, waarbij de leerlingen werden geïnformeerd, dat vrede voor hen weliswaar vanzelfsprekend is, maar niet als een vanzelfsprekendheid opgevat kan worden.

Het zijn namelijk de buren, ooms, tantes en soms zelfs broers of zussen van deze leerlingen, die naar verre landen uitgezonden worden om daar de vrede te handhaven. En juist door de kinderen hier over te vertellen, beginnen de veteranenverhalen voor hen ook te leven. Deze verhalen gaan over de ervaringen van de 32 mannen en vrouwen uit Teylingen, die zich in de afgelopen 75 jaar hebben ingezet voor het behoud van de vrede en veiligheid in landen over de hele wereld.

Donaties

Dankzij gulle donaties van de Kringloopwinkel Herenstraat 63 Voorhout en het Meerlandenfonds kon de Stichting Zinsnede 250 exemplaren van het Veteranenboek Teylingen uitdelen aan groep acht leerlingen. De afgelopen week waren de leerlingen van de basisscholen Het Bolwerk in Sassenheim en de Emmaus in Voorhout de gelukkigen.

De leerlingen reageerden enthousiast en bleven lezen in de spannende en onthullende verhalen. Zinsnede-voorzitter Teuntje van Delft: "Dat is precies de bedoeling. Deze verhalen van de tientallen dappere mannen en vrouwen zijn het waard om gelezen te worden. Zo beseffen de lezers, hoe belangrijk het is om vrijheid door te geven!''.

Nog meer boeken voor leerlingen

De komende maanden krijgen nog vele andere groepen acht in Warmond, Voorhout en Sassenheim een bezoek van een bestuurder van de Stichting Zinsnede. Iedere leerling krijgt een door de auteur gesigneerd exemplaar van het Veteranenboek Teylingen, zodat het boek hopelijk een mooie plek in huis krijgt. Waarna zowel de leerlingen als hun ouders van de prachtige verhalen en foto's kunnen genieten.  Voor meer informatie: www.zin-snede.nl.

Meer berichten