Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Diplôme d'Études de Langue Française voor leerlingen Rijnlands Lyceum

  Onderwijs

Sassenheim • De eerste lichting 'DELF-leerlingen' uit havo 3, vwo 3 en tvwo 3 van het Rijnlands Lyceum Sassenheim ontving op dinsdag 12 februari het Diplôme d'Études de Langue Française (DELF). Dit is een internationaal erkend certificaat voor beheersing van de Franse taal dat door het Franse ministerie van Onderwijs wordt afgegeven en aansluit bij het niveau van de leerlingen aan het eind van de derde klas.

"Vorig jaar bood onze sectie Frans onze leerlingen voor het eerst aan om mee te doen aan DELF", vertelt Willem Visser, conrector onderbouw havo-vwo. "En de ervaringen zijn positief, al de 32 kandidaten die zich ervoor aanmeldden, slaagden en wel met heel goede cijfers! Vandaag ontvingen ze het certificaat, dat in Frankrijk is gemaakt en per diplomatieke koffer naar het Institut Français in Nederland is gestuurd van waaruit het Sassenheim bereikte."

Extra Franse les

"Afgelopen januari startten we met een volgende groep 'DELF-leerlingen' ", zegt mevrouw Smits van de sectie Frans. "Deze groep is zeker zo enthousiast, één keer per week volgen deze leerlingen een extra les Frans, in een kleine groep. Daarbij besteden we, aan de hand van een lesboek, aandacht aan de vier vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken. Tijdens de lessen laten we de stof zo praktisch mogelijk toepassen en bereiden we iedereen voor op het examen. Het mondelinge examenonderdeel spreekvaardigheid is daarbij extra spannend voor hen omdat dat op een andere school moet worden afgelegd, bij voor hen onbekende docenten. Voor de eerste lichting is dat absoluut geen probleem gebleken, we zijn trost op hen!". 

Meer berichten