Logo deteylinger.nl
Lisa met haar klasgenoten in het praktijklokaal. Op de achtergrond directeur Ton de Groot. | Foto: Piet de Boer
Lisa met haar klasgenoten in het praktijklokaal. Op de achtergrond directeur Ton de Groot. | Foto: Piet de Boer (Foto: Piet de Boer)
Teylingen

Middelbare scholen weer gedeeltelijk open

  Onderwijs

Voorhout • De leerlingen van de KTS zijn weer naar school. Het gebouw is opnieuw ingericht en beplakt met witte pijlen en lijnen voor de looprichting. Bij elke toegangsdeur staat een pompje met ontsmettingsschuim. Directeur Ton de Groot vertelt op dinsdag 2 juni tevreden te zijn over de eerste ochtend op de middelbare school.

Door Piet de Boer

De leerlingen krijgen vijf dagen les en als er teveel leerlingen in zijn voor een lokaal wordt de groep gesplitst en krijgt een deel digitaal thuis-onderwijs. Na drie uur les mogen de leerlingen naar huis en komt de middaggroep. Aankomst en vertrek is per klas gereguleerd. Elke groep heeft een eigen fietsenstalling afgezet met dranghekken en voorzien van klassen-bordjes.

Docenten wisselen van klas

In de school geldt eenrichtingsverkeer en zijn looproutes aangebracht. Leerlingen moeten achter elkaar lopen en dienen zoveel mogelijk rechts te houden en altijd anderhalve meter uit elkaar. Ook in de klas. De docenten wisselen na elke les van klaslokaal. Dit om zo min mogelijk mogelijk bewegingen in het gebouw te hebben.

Instructiefilmpje

Het Rijnlands Lyceum in Sassenheim opent ook weer de deuren gedeeltelijk voor de leerlingen. Daarnaast volgen zij ook nog steeds thuis digitaal les. In het gebouw in Sassenheim zijn de inmiddels bekende voorzorgsmaatregelen genomen: aparte in- en uitgangen, desinfectiegel bij elk lokaal en de aula blijft gesloten. Het Rijnlands maakte voor de leerlingen een instructiefilmpje met daarin meer informatie over hun eerste lesdag.

Lees meer in De Teylinger van woensdag 3 juni.

Het instructiefilmpje voor de leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim:


Meer berichten