Logo deteylinger.nl
Mentor Mischa Noordijk en Eline toosten op het succes.
Mentor Mischa Noordijk en Eline toosten op het succes. (Foto: Piet van Kampen)
Sassenheim

Rijnlands Lyceum kiest voor diploma-uitreiking aan huis

  Onderwijs

Sassenheim • Geen massale diploma-uitreiking, maar het ondertekenen van het diploma voor de deur. De geslaagden van het Rijnlands Lyceum Sassenheim kregen op donderdag 2 juni hun diploma's thuis bezorgd.

De mentor reisde met een busje van geslaagde naar geslaagde. Aangekomen werd de loper uitgerold, een statafel uitgeladen, het diploma overhandigd en feestelijk getoost op het behaalde succes.

In juni al keuze maken

Het Rijnlands koos voor deze opzet, omdat lange tijd onduidelijk was of een bijeenkomst, en met hoeveel personen, toegestaan zou zijn. "We moesten in juni beslissen hoe we het gingen doen," vertelt een vertegenwoordiger. "De voorbereiding van de diplomering, in welke vorm dan ook, kost intern tijd en leerlingen en ouders moesten tijdig weten hoe en wat. Daarbij kwam dat we toen niet zeker wisten of we in grote groepen mochten samenkomen." 

Wasbeek geen optie

Voorgaande jaren was de uitreiking in de sporthal van de Wasbeek. Maar die ruimte was geen optie, omdat die niet voorafgaand aan 1 juli gereserveerd kon worden. In juni werd daarom voor diplomering aan huis besloten. 


Lees meer over de bijzondere uitreiking in De Teylinger van woensdag 8 juli.

Meer berichten