Afbeelding
Foto: pr.

Twaalf op rij bij IB English op Rijnlands Lyceum

Onderwijs Sassenheim

Sassenheim • Alle leerlingen van de zesde klas van het tweetalig vwo van het Rijnlands Lyceum Sassenheim zijn geslaagd voor hun examen International Baccalaureate ‘English Language & Literature’.

Het IB-examen dat de leerlingen aflegden verliep door de coronamaatregelen anders dan andere jaren. De schrijfexamens in mei, bestaande uit paper 1 en paper 2, konden helaas niet doorgaan maar de mondelinge examens wel. “Die werden ofwel vanuit huis vanachter de computer afgelegd, of in een nagenoeg lege school met ruime afstand tot de docent”, zegt Mirjam Vijlbrief, coördinator van het IB-examen. “Dat was af en toe best spannend voor de leerlingen die soms extra druk ervaarden om te presteren, nu de centrale schriftelijk IB mei-examens niet meer mee konden tellen. Gelukkig waren de creatieve schrijfopdrachten, de zogeheten written tasks, net op tijd ingeleverd voor de schoolsluiting op 15 maart en die telden ook mee voor het eindresultaat. Daarnaast was aan de vakdocenten Engels overigens gevraagd een inschatting van het niveau van elke leerling te gegeven op basis van alle onderdelen. Dat iedereen uit de klas ondanks corona is geslaagd, daar zijn wij als school enorm trots op. Het is het twaalfde jaar op rij dat al onze tvwo--leerlingen voor hun IB slaagden! Nu zijn de zes jaar tweetalig onderwijs op het Rijnlands Sassenheim echt voor hen afgerond.”, besluit Vijlbrief.

Feestelijke uitreiking

Aan het begin van het nieuwe schooljaar zullen de geslaagden nog een keer naar school komen om hun certificaat voor hun IB-English feestelijk in ontvangst te nemen.

De pas geslaagden ontvangen het certificaat van de International Baccalaureate Organisation, de organisatie die het Engelse IB examen afneemt. De IBO is gevestigd in Geneve en is het Ministerie van Onderwijs voor internationale scholen over de hele wereld.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant