Juf Shila (l) vanuit de watersnoodramp en de boekenwurm (juf Marieke) die graag overal een antwoord op wil, dat niet in de boeken te vinden is. | Foto: pr.
Juf Shila (l) vanuit de watersnoodramp en de boekenwurm (juf Marieke) die graag overal een antwoord op wil, dat niet in de boeken te vinden is. | Foto: pr. Foto: pr.

Basisschool de Achtbaan opent Kinderboekenweek in quizvorm

Onderwijs Voorhout

Voorhout • Bij basisschool de Achtbaan hebben ze op vrijdag 2 oktober de Kinderboekenweek 2020 officieel geopend. Een toneelstuk op anderhalve meter afstand in quizvorm over de geschiedenis, waarbij de kennis van de leerlingen meteen op de proef werd gesteld.

Een jongetje, beter bekend als de boekenwurm, had zijn neus altijd in de boeken. Jammer genoeg had hij nog steeds niet genoeg gelezen, waardoor hij nog steeds vragen had over dingen uit vroegere tijden. Zo keken de leerkrachten en leerlingen terug in de tijd van Vincent van Gogh, de dinosaurussen, koningen en koninginnen, de piraten en de Watersnoodramp en kwamen de personages om beurten uit het boek op het toneel.

Voorleeswedstrijd

In de klassen zijn de voorrondes gestart voor de echte voorleeswedstrijd voor de groepen 1 tot en met 8. De finale zal worden gehouden op vrijdag 16 oktober. Deze week zijn ook allerlei activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Op de Beukenrode kunnen leerlingen raden hoe de juffen en meesters er vroeger uitzagen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant