Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Kleuters schitteren in eigen sinterklaasmusical bij basisschool de Achtbaan

  Onderwijs

Voorhout • Op de locatie Beukenrode, klonk dit jaar al vroeg de sinterklaasmuziek door de gang en waren de kleuters vaak op het podium te zien. Afgelopen twee weken schitterden zij in hun pietenpakjes, en spongen in hun rol om zich voor te bereiden op de sintvoorstelling, die zij laten zien aan het eind van de week.

Op de drie locaties van basisschool de Achtbaan bruist het van de activiteiten rondom Sinterklaas. Activiteiten met ondersteuning van leden van de ouderraad en die verder uitgevoerd worden door de leerkrachten krijgen invulling in de groepen op school. Speculaaspoppen versieren, schoen zetten, het meeleven en kijken met het Sinterklaasjournaal. 

Bingo en gym

De locatie Distelweg heeft naar aanleiding van het Sinterklaasjournaal, net zoals de andere locaties van de Achtbaan, samen met Sint het Sinterklaas-bingospel online met de groepen 1 tot en met 4 gespeeld. Hopelijk komen dit jaar de Pieten voor deze groepen nog langs om mee te doen met de gym.

Rommelpiet

Op verschillende locaties zijn ook de rommelpieten al langs geweest. Op de locatie van het Cluster hadden de rommelpieten allemaal bezems uit het raam gehangen, zodat opruimen nog best moeilijk was. Ook kunnen de kinderen van groep 5 tot en met 8 komende weken hun creativiteit inzetten bij het maken van surprises. Zij zullen op 4 december ook nog een leuk Sinterklaasbingospel spelen op school. Op de locatie Beukenrode wordt er naast deze activiteiten, door groep 1/2 van Juf Miranda en juf Laura ook geoefend voor een Sinterklaasvoorstelling ‘Een gat in de zak!’. Op vrijdag 27 november mogen de andere groepen van de locatie Beukenrode de voorstelling bekijken.

Meer berichten