Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Vrolijke meeloopdag voor achtstegroepers op het Rijnlands Lyceum

  Onderwijs

Sassenheim • “Super enthousiast, dat waren de bijna 500 leerlingen van groep acht die we afgelopen dinsdag op school ontvingen”, zegt BernPersoon, coördinator van de eerste klassen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim. “Zij kregen alle gelegenheid om onze school op onze meeloopdag te leren kennen. Samen met hun juf of meester én met een brugklasdocent en peters en meters uit de bovenbouw volgden zij minilesjes en maakten zij kennis met hoe het op onze school gaat. Bij het vak Science deden zij proefjes, bij Sport volgden zij miniclinics en bij Expressie leefden zij zich uit met paint brush.”

Groep 8 leerlingen zijn ook welkom op de Open dag op zaterdagochtend 9 januari, van 10.00 tot 13.00 uur. Dan presenteren alle vakken zich en ook bijvoorbeeld de schoolband en de leerlingvereniging. Die ochtend is er van alles te doen op school om de sfeer te proeven. Een leerling neemt een achtstegroeper, in een groepje, de school in mee en zorgt dat ze te zien krijgen waar ze benieuwd naar zijn. 

En voor wie nog niet naar school kon komen (of nog een keer wil komen) kan dat op woensdagmiddag 20 januari, op inschrijving (zie www.rijnlands.nl/groep8).

Webinar voor ouders

Voor ouders is er speciaal het webinar op dinsdagavond 12 januari, om 19.30 uur. Natuurlijk is het leuk al ook de leerlingen daarbij aanschuiven. Via www.rijnlands.nl/groep8 is opgeven hiervoor mogelijk. Tijdens het webinar wordt algemene schoolinformatie besproken, de Leerlijnen Sport en Expressie uitgelegd en komt het Tweetalig Onderwijs aan bod. Ook is er volop mogelijkheid om vragen te stellen, via de chat of mail.

Meer berichten