Logo deteylinger.nl
Foto:
Voorhout

Leerlingen Emmaüs zetten zich in voor Voedselbank en ouderen

  Onderwijs

Voorhout • Op basisschool Emmaüs gaat veel aandacht uit naar burgerschapsonderwijs. Leerkrachten nemen de tijd om leerlingen te laten inzien hoe zij hun steentje op een positieve manier kunnen bijdragen aan de maatschappij. 

Een prachtig voorbeeld van burgerschapsonderwijs is het inzamelen van producten voor de Voedselbank, waar zij vorige week mee zijn gestart. Daarnaast hebben zij kerstkaarten gemaakt voor eenzame ouderen. Deze week worden veel gezinnen en ouderen blij gemaakt.

Kerstkaarten voor de buurt

“Juist in deze bijzondere periode waarin corona nog altijd de overhand heeft, willen wij de kwetsbare groepen van de samenleving extra ondersteunen”, licht Ilse Bierman, directeur op basisschool Emmaus, toe. “Dit is een belangrijk onderdeel dat wij willen meegeven aan onze leerlingen.”

Ook de omwonenden in de Bonekruidstraat worden niet vergeten. Zij ontvangen allemaal een zelfgeschreven kaart van één van de leerlingen uit groep 6. “Onze buren vormen onze directe omgeving. Ook hen wensen wij in deze bijzondere tijden, een mooie kerst toe”, aldus Bierman. 

Meer berichten