Afbeelding
Foto: pr.

Brugklassers geven les op basisschool tijdens Dag van de Talen

Onderwijs Sassenheim

Sassenheim • Interessant, grappig en sommige dingen waren lastig”, zo reageerden leerlingen van groep 8 die op de Dag van de Talen les kregen in Engels, Duits of Frans. Leerlingen van de tweede klas tweetalig onderwijs van het RLS maakten hen op 27 september spelenderwijs wegwijs in deze talen. In totaal gingen 50 Rijnlandse leerlingen naar 8 groepen 8 in de regio en als het mogelijk was bezochten zij daarbij hun oude basisschool.  

“Het was een heel geslaagde ochtend”, vertelt Ellen Berkhout, coördinator tweetalig onderwijs op het RLS en organisator van de Dag van de Talen. “Het enthousiasme van de leerlingen op de basisschool, maar ook van onze eigen leerlingen, is zo leuk om te ervaren. Per klas begeleidden vijf tweedeklassers een spelletje met de hulp van een vijfdeklasser van het tweetalig vwo en een taaldocent. Je ziet hoe ver onze eigen leerlingen al zijn in hun beheersing van de talen en hoe leergierig groep 8-leerlingen zijn. We deden kwartet in het Frans, speelden memory in het Duits, bingo, pictionary, domino en ganzenbord in het Engels.”

Duizenden leerlingen van tweetalige scholen gaan deze week naar een basisschool om een les in een andere taal te geven in het kader van de Europese Dag van de Talen. Daar vonden allerlei activiteiten plaats om op bijzondere wijze aandacht te vragen en te besteden aan ‘vreemde talen’.  

Uit de krant

Uit de krant