Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

KTS zamelt geld in voor Giro 555 met (K)Oekraïnes

  Onderwijs

Voorhout • De KTS in Voorhout draagt graag een steentje bij aan de Giro 555-actie voor Oekraïne. Daarom zijn de leerling-bakkers momenteel hard bezig om zoveel mogelijk heerlijke koeken te bakken. De actie (K)Oekraïne loopt tot en met 22 april en ook het restaurant van de school doet mee met de actie.

Al dagen ruikt het op de bakkerij van de KTS naar heerlijke rondo’s en zandkoeken. Wanneer ze klaar zijn, komt er natuurlijk een Oekraïense vlag op. De (K)Oekraïne aanbieding, die tot en met vrijdag 22 april in ’t Winkeltje geldt, luidt: vijf zandkoeken voor 4 euro en vier rondo’s voor 5 euro. De hele opbrengst gaat naar giro 555. 

De Jonge Garde

Maar niet alleen ’t Winkeltje, ook restaurant De Jonge Garde doet mee met de actie. Het schoolrestaurant doneert daarom 25 procent van de dagomzet aan giro 555. Het telefoonnummer voor reserveringen in het restaurant is: 0252-461801. Het weekmenu staat op de website van de KTS: www.teylingen-college.nl/kts/restaurant. Voor 16 euro koken en bakken de leerling-koks een viergangendiner, dat vervolgens ook wordt geserveerd door leerlingen van de KTS.

Betrekken

De KTS hoopt natuurlijk dat er veel (K)Oekraïnes worden verkocht en dat het restaurant extra veel omzet draait de komende weken. Reactie van de vakgroep Horeca, Bakkerij en Recreatie: “Het mes snijdt aan twee kanten; we willen natuurlijk veel geld ophalen voor Oekraïne, maar we vinden het ook belangrijk om de leerlingen te betrekken bij de actualiteit.” 

Meer berichten