Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Teylingen

Nationale Pannenkoekendag op vrijdag 18 maart

  Onderwijs

Regio • Jong en oud vieren de 15de Nationale Pannenkoekdag met stapels pannenkoeken en het speciaal gecomponeerde Nationale Pannenkoeklied. In de provincie Zuid-Holland doen twee scholen al voor de 15de keer mee. In heel Nederland zoeken bijna 700 basisscholen de ouderen op om het feest dansend en zingend met elkaar te vieren.

Leerlingen zetten op vrijdag 18 maart opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken. Nieuwe Park Rozenburgschool in Rotterdam en OBS De Stapsteen in Bleskensgraaf hebben geen enkele keer overgeslagen en maken ook van deze jubileumeditie een feest voor jong en oud. 

Swingend pannenkoeklied

Ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum is het Nationale Pannenkoeklied uitgebracht met zang en dans van de FITSZ KIDS onder leiding van Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Met de videoclip, songtekst en dansinstructievideo kunnen scholen zelf met hun leerlingen een optreden instuderen. Lucia Marthas: ‘De melodie en choreografie zijn zo aanstekelijk dat het ook voor opa’s en oma’s lastig zal zijn om stil te blijven zitten.’ 

15 pannenkoekjaren op rij

De eerste Nationale Pannenkoekdag startte in 2007 met zo’n 100 basisscholen. Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen bleef de belangstelling groeien. In coronavrij 2019 stond de teller op bijna 1.500 scholen in heel Nederland, ofwel een pannenkoekfeest met 75.000 leerlingen die zo’n 162.500 pannenkoeken bakken voor 79.000 ouderen. Daarvoor kregen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 40.625 koksmutsen. Nederland telt 15 scholen die al voor de 15de keer meedoen met Nationale Pannenkoekdag. 

Meer berichten