Logo deteylinger.nl
Veel bovenbouwleerlingen van het RLS wisten donderdagavond te weg te vinden naar de Beroepen- en Opleidingenmarkt.
Veel bovenbouwleerlingen van het RLS wisten donderdagavond te weg te vinden naar de Beroepen- en Opleidingenmarkt. (Foto: pr.)
Sassenheim

Grote opkomst bij Beroepen- en Opleidingenmarkt in Rijnlands Lyceum

  Onderwijs

Sassenheim • Veel leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo van het Rijnlands Lyceum kwamen afgelopen donderdagavond naar hun school voor de Opleidingen- en Beroepenmarkt. “Zo’n 70 oud-leerlingen en beroepsbeoefenaars gaven daar informatie”, vertelt Kitty van Rooij, decaan van het RLS. ”In speeddates van 15 minuten spraken leerlingen met hen en zo konden zij een idee krijgen van de 33 aanwezige beroepen en 37 opleidingen. Daarnaast waren ook voorlichters van Defensie aanwezig om hun opleidingsmogelijkheden te presenteren.” 

In de lessen waren de speeddates voorbereid en de leerlingen gingen daarin op zoek naar informatie waarop zij hun profiel- en studiekeuze kunnen baseren. Zij vroegen in de speeddates onder andere naar hoe tot een studiekeuze was gekomen, welke opleiding was gevolgd, naar de leuke en minder leuke kanten van het beroep of opleiding en hoe een werkdag of schooldag eruitziet. “Ik wist van tevoren niet goed wat veel studies inhielden, maar ik heb veel nieuwe dingen geleerd. Er is veel meer dan ik dacht”, was de reactie van een leerling havo4. En een leerling uit vwo5 zei over zijn bezoek: “Ik vond het leuk om met twee oud-leerlingen te praten die accountancy studeren. Dat leek me eigenlijk saai, maar ik ging met een vriend mee en ik kwam er enthousiast vandaan.” 

“We bieden onze Opleidingen- en Beroepenmarkt om het jaar aan, in november. Door coronamaatregelen verschoven we het nu naar maart. Onze slogan ‘Open your future’ kreeg op deze markt een mooie invulling”, besluit Van Rooij.

Meer berichten