Logo deteylinger.nl
<p>Leerlingen overhandigen symbolisch 3.000 euro opbrengst van hun voorjaarsmarkt, aan Unicef-vertegenwoordiger Esther Vreeburg, voor hulp aan Oekra&iuml;ne<em>.</em></p>

Leerlingen overhandigen symbolisch 3.000 euro opbrengst van hun voorjaarsmarkt, aan Unicef-vertegenwoordiger Esther Vreeburg, voor hulp aan Oekraïne.

(Foto: pr.)
Sassenheim

Brugklassers in actie voor Oekraïne

  Onderwijs

Sassenheim • De leerlingen van klas 1 van het RLS wilden graag iets doen voor Oekraïne. Daarom organiseerden zij op 14 april een feestelijke voorjaarsmarkt waarmee zij geld ophaalden voor Giro 555 (samenwerkende hulporganisaties). De markt heeft maar liefst 2.628,39 euro opgebracht. Rector Annechien Verkade heeft dit bedrag namens de school afgerond en zo konden de leerlingen op 15 april een cheque van 3.000 euro overhandigen aan Esther Vreeburg, medewerker van Unicef, onderdeel van de samenwerkende hulporganisaties.

 In de aula, het leerplein en ook op het schoolplein verkochten leerlingen veel zelfgemaakt lekkers zoals cupcakes, pannenkoeken, taart en poffertjes, en bloemen en bloembollen. Verder organiseerden zij spelletjes zoals balgooien en doeltrappen. Het was fijn dat er weer ouders en andere bekenden bij ons op school mochten komen.  

De brugklasmentoren zijn enorm trots op de betrokkenheid én het enthousiasme van onze leerlingen. Dankzij hen, de geweldige sponsoring van prachtige producten en activiteiten voor de veiling en de ouders en bekenden die hielpen met de voorbereiding en veel op de markt kochten, werd de markt een groot succes.

Meer berichten