Directeur Ton de Groot gaat na 44 jaar in het onderwijs met pensioen.
Directeur Ton de Groot gaat na 44 jaar in het onderwijs met pensioen. Foto: pr.

Ton de Groot neemt afscheid van KTS, Dennis Engelhart nieuwe directeur

Onderwijs Voorhout

Voorhout • Na 27 jaar neemt Ton de Groot afscheid als directeur van het Teylingen College KTS in Voorhout. Zijn opvolger is Dennis Engelhart.

Aan het einde van dit schooljaar gaat Ton de Groot, na 44 jaar in het onderwijs, met pensioen. Hij begon zijn loopbaan bij de Don Bosco mavo in Sassenheim als docent natuurkunde. In 1988 werd hij daar adjunct-directeur. Don Bosco fuseerde in 1993 met de KTS. In 1995 werd het Teylingen College opgericht en werd De Groot aangesteld als directeur van de KTS. 

De KTS is Ton de Groot zeer erkentelijk voor zijn tomeloze inzet voor de school, betrokkenheid bij leerlingen en docenten en landelijke inzet voor Vakonderwijs op VO-scholen. Met name op het gebied van techniek- en horeca-onderwijs, maar ook bij de zorg en ondersteuning speelt de KTS al vele jaren een prominente rol.

Vakschool

Vanzelfsprekend hebben er in de ambtsperiode van 27 jaar veel wijzigingen in de opzet van het onderwijs plaatsgevonden. Wat niet is veranderd, is dat de KTS landelijk bekend staat als een uitstekende vakschool met hart voor de leerlingen. De nieuwe directeur, Dennis Engelhart, is dan ook verheugd met zijn aanstelling bij “misschien wel de mooiste vmbo-beroepsgerichte school van Nederland”. Hij verlaat hiervoor het Nova College in Hoofddorp als manager van de opleiding Bouwkunde.

ISK

De Internationale Schakelklas (ISK) Duin- en Bollenstreek in Lisse viel tot nu onder de verantwoordelijkheid van de directeur van de KTS. In verband met het groeiend aantal leerlingen uit Oekraïne en ook overige landen wordt na de zomervakantie gestart met een tweede ISK-locatie in Rijnsburg. Gezien deze uitbreiding is door het bestuur van Stichting Fioretti Teylingen besloten een nieuwe directeur te werven voor beide ISK-locaties.

Het officiële afscheid van Ton de Groot vindt na de zomer plaats, maar Dennis Engelhart start op 1 augustus als nieuwe directeur. 

Ton de Groot: “Ik laat de KTS met een heel goed gevoel achter. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het KTS-team, onder leiding van mijn opvolger, staat voor een mooie toekomst van de school.” Hij is er trots op dat het vakonderwijs nog steeds voluit draait op de KTS. “De leerlingen bouwen daarmee aan een heel goede toekomst en zijn, zoals we steeds vaker beseffen, heel hard nodig in deze snel veranderende maatschappij.”

Uit de krant