Leerlingen kunnen weer de middelbare scholen bezoeken om hun keuze te bepalen. | Foto: pr.
Leerlingen kunnen weer de middelbare scholen bezoeken om hun keuze te bepalen. | Foto: pr. Foto: pr.

Open dagen op de KTS

Onderwijs Voorhout

Voorhout • Het kan weer: open dagen op de middelbare scholen. Een heel belangrijk moment, om basisschoolleerlingen de kans te geven een kijkje te nemen op de school waar ze misschien wel hun schoolcarrière gaan vervolgen. Ook het Teylingen College KTS zet de deuren wagenwijd open om leerlingen uit groep acht sfeer te laten proeven. Op dinsdag 24 januari en woensdag 25 januari zijn de open dagen op de beroepsgerichte vmbo-school in Voorhout.

De afgelopen jaren was het, door corona, niet mogelijk om de open dagen te laten doorgaan. Althans, niet fysiek. De KTS heeft er alles aan gedaan om groep acht-leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) toch de afdelingen te laten zien, waar de profielen HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie), BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) en PIE (Produceren, Installeren en Energie) worden aangeboden. Zo waren er webinars, rondleidingen en de KTS Expo-tas. Deze tassen werden naar de basisscholen gebracht, zodat de leerlingen de KTS op afstand konden ervaren. Door het maken van opdrachten uit de Expo-tas en het bekijken van een filmpje (met een Virtual Reality-bril) konden potentiële nieuwe leerlingen kennismaken met alle afdelingen. En de inspanningen waren niet voor niets, want de aanmeldingen stroomden binnen.

‘Daar maak je het’

Ondanks het grote succes van de nieuwe manier om de school te laten zien (de rondleidingen en de tassen zijn een blijvertje!), is de KTS blij dat het dit jaar weer mogelijk is om basisschoolleerlingen te ontvangen tijdens de open dagen. De docenten kunnen niet wachten om hen te laten zien wat de KTS te bieden heeft. 

Het thema van de open dagen is: ‘Op de KTS maak je het!’ Er zijn heel leuke activiteiten bedacht, waarmee groep achters een goed beeld krijgen van het onderwijs op de KTS. Natuurlijk wordt er ook informatie gegeven over algemene zaken, zoals: zorg en ondersteuning, dyslexie, ICT en de nieuwe richting vmbo-t Xtra. Dit is een aanvulling op de opleiding vmbo-t +, waarmee leerlingen vakken op havo-niveau kunnen volgen, die ze vervolgens met een deelcertificaat afsluiten op de Beroepshavo van mboRijnland. 

Vmbo-t Xtra is geschikt voor leerlingen met een vmbo-tl/havo-advies en een praktische aanleg. Net als op vmbo-t + krijgen leerlingen, naast de theorievakken, in de bovenbouw zes uur per week beroepsgerichte vakken. De slogan voor deze opleidingen is dan ook: ‘Op de KTS doe je meer!’.

De open dagen zijn op dinsdag 24 en woensdag 25 januari van 9.00 tot 13.00 uur en de open avond is op dinsdag 24 januari van 18.00 tot 21.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant