Maarten Algera werd maandagochtend verrast met zijn nominatie. | Foto: pr.
Maarten Algera werd maandagochtend verrast met zijn nominatie. | Foto: pr. Foto: pr.

Maarten Algera genomineerd als ‘Impact Docent 2023’

Onderwijs Sassenheim

Sassenheim • Maarten Algera (47), docent op het Rijnlands Lyceum Sassenheim, is één van de genomineerden voor de titel ‘Impact Docent van het Jaar’. De docent maatschappijleer werd op maandag 11 september verrast met zijn nominatie.

Algera spoort zijn leerlingen aan om uit hun comfortzone te komen en impact te maken. Hij is mede-ontwikkelaar van een speciale lesmodule waarin leerlingen onder andere een maatschappelijk vraagstuk analyseren, een gastles geven en zelf in actie komen. Dit helpt hen bij het maken van keuzes voor de toekomst.  “Ik vind het belangrijk dat leerlingen zich verdiepen in maatschappelijke vraagstukken en de waarden die hierbij een rol spelen,” zegt de docent. “Zo worden ze onder andere geconfronteerd met hun eigen vooroordelen, iets wat ik belangrijk vind in deze tijd van polarisatie en spanningen.”

Burgerschapsonderwijs helpt jongeren om actieve en verantwoordelijke burgers te worden. Scholen mogen dit type onderwijs zelf vormgeven. Young Impact, een landelijke pionier op het gebied van jongerenactivatie, signaleert dat sommige docenten extra veel inspanningen leveren om maatschappelijke betrokkenheid onder jongeren te stimuleren. Daarom nomineert de organisatie zes docenten voor de titel ‘Impact Docent van het Jaar’. Vanaf 2 oktober kan op de genomineerde docenten gestemd worden via https://youngimpact.nl/awards/ . 

Op 2 november is de uitreiking in de Q-Factory in Amsterdam.

Uit de krant