Afbeelding
Foto: pr.

Leerlingen groepen 7 op ‘reis door de mens’

Onderwijs Teylingen

Teylingen • In 2019 is een waardevolle samenwerking ontstaan tussen CORPUS, Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en Sophia Scholen. Samen werkten zij aan het project ‘Gezond op weg’. Voor het tweede schooljaar op rij bezochten de leerlingen van groepen 7 van Sophia Scholen het bijzondere museum, mede dankzij een financiële bijdrage van Z&Z.

Uiteraard maakten de leerlingen een spectaculaire ‘reis door de mens’. Zij hebben in de weken voorafgaand aan het bezoek tijdens de biologielessen al aandacht besteed aan de bloedsomloop en de werking van het hart. 

Door een samenwerking tussen CORPUS en Sophia Scholen en dankzij een bijdrage van Zorg en Zekerheid is er een lespakket ontwikkeld genaamd ‘Bloedsomloop en Lichaam’. Samen met andere ‘gezonde’ partners heeft CORPUS daarnaast drie workshops ontwikkeld voor in de klas, met als thema’s gehoorschade, smaak en water. De educatieve producten zijn door iedereen te downloaden op de website van CORPUS. 

Met elkaar naar Oegstgeest

De 28 scholen van Sophia Scholen zijn allemaal gehuisvest in de Duin- en Bollenstreek. De groepen 7 reisden met plezier af naar Oegstgeest. In Voorhout gaat het om leerlingen van basisscholen Andreas, Emmaüs, De Avonturier en De Regenboog en in Sassenheim om leerlingen van Het Sterrenwerk, De Startbaan, De Overplaats en De Springplank. Alleen groep 7 van de Buitenplaats gaat dit jaar niet, laat een woordvoerder van de Sophia Scholen weten.


Uit de krant