Logo deteylinger.nl
| Foto: pr.
| Foto: pr.
Teylingen

Politie waarschuwt voor babbeltruc met nep KVK-medewerkers

  Politie

Teylingen • De politie waarschuwt om geen mensen binnen te laten die zich uitgeven als medewerkers van de Kamer van Koophandel (KvK). Het gaat hier om een babbeltruc. 

Er zijn meldingen geweest over duo's die een KvK-hesje dragen en aanbellen bij huizen in Teylingen. Zij proberen zo binnen te komen. De politie meldt dat het gaat om een babbeltruc en dat deze mensen niet van de KvK zijn. "Mocht een medewerker van de Kamer van Koophandel bij u aan de deur komen dan zal hij of zij zich altijd legitimeren met een pasje," aldus de politie op Facebook. Uit de reacties op de waarschuwing is op te maken dat de nep-medewerkers in ieder geval in Voorhout bij verschillende huizen aan de deur stonden. 

Energie aanbieding

De politie heeft ook bericht gehad over personen die zeggen een goed aanbod voor energie kunnen doen namens de KvK of in samenwerking met de KvK. Ook dit is niet correct. De KvK doet dit soort aanbiedingen niet. 

Mensen die te maken krijgen met deze babbeltruc, wordt gevraagd melding te doen via de Fraudehelpdesk. Advies is om in soortgelijke gevallen direct de politie bellen via 0900-8844.

Meer berichten