Logo deteylinger.nl
Naast wethouder Brekelmans en voorzitter Frans Heemskerk, zijn het voltallige bestuur van de stichting, de  werkgroep Uitwerking Visie Detailhandel en de citymanager zijn aanwezig bij de ondertekening. | Foto: pr.
Naast wethouder Brekelmans en voorzitter Frans Heemskerk, zijn het voltallige bestuur van de stichting, de werkgroep Uitwerking Visie Detailhandel en de citymanager zijn aanwezig bij de ondertekening. | Foto: pr.
Politiek

Overeenkomst gemeente en citymanagement

  Politiek

Teylingen • Wethouder Bas Brekelmans en Frans Heemskerk, voorzitter van Stichting Citymanagement, ondertekenden vorige week de samenwerkingsafspraken tussen de gemeente en de Stichting Citymanagement. Met de ondertekening krijgt de stichting geld om activiteiten en projecten uit te voeren die het imago van Teylingen versterken.

Samen met de bijdrage voor de drie winkelkernen uit het Ondernemersfonds is nu de financiële basis gelegd voor de start van het Citymanagement Teylingen.

Van der Tol

De Stichting Citymanagement werd in augustus dit jaar opgericht en citymanager John van der Tol is sinds 1 november aan de slag. Met het ondertekenen van het convenant is het startschot gegeven voor het uitvoeren van activiteiten en projecten uit de Detailhandelvisie van 2014.

Van der Tol gaat zich onder andere bezig houden met coördinatie van nieuwe evenementen en ideeën. Voor de uitvoering van die activiteiten en projecten stelt de gemeente in 2016 25.000 euro beschikbaar, volgend jaar 40.000 euro en in 2018 15.000 euro. Het salaris van de cityamanager wordt betaald uit het Ondernemersfonds, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Promotie

Wethouder Bas Brekelmans: "De overeenkomst gaat over de taken die de stichting uitvoert voor de promotie van de drie kernen en het versterken van het economisch klimaat binnen de diverse winkelkernen van Teylingen. De drie kernen van Teylingen verdienen het om elk op hun eigen manier in het zonnetje gezet te worden." Citymanagement speelt bijvoorbeeld een rol in het aantrekkelijker maken van winkelstraten: van het realiseren van planten- en bloembakken tot uitstallingsbeleid. Ook in het versterken van de lokale samenwerking wordt energie gestoken. Frans Heemskerk geeft aan dat het van groot belang is om alle betrokkenen mee te nemen in het proces. De citymanager zal dan ook veel aandacht besteden aan communicatie.

Samenwerking

De Stichting Citymanagement werkt bij het uitvoeren van taken samen met de gemeente, de Teylingen Ondernemers Verenigingen het VVV en/of de afzonderlijke winkeliers. Op de foto, staand van links naar rechts: Peter Melman (TOV, werkgroep uitwerking Detailhandelsvisie), Hans Oudshoorn (TOV, werkgroep uitwerking Detailhandelsvisie en Stichting Citymanagement), John van der Tol (Citymanager), Willemien Wagner (TOV, werkgroep uitwerking Detailhandelsvisie), Erik Hauwaart (TOV, werkgroep uitwerking Detailhandelsvisie), Ruud Neuteboom (TOV, werkgroep uitwerking Detailhandelsvisie en Stichting Citymanagement), Jules de Vries (TOV, werkgroep uitwerking Detailhandelsvisie en Stichting Citymanagement), René Luxen (TOV, werkgroep uitwerking Detailhandelsvisie). Zittend van links naar rechts: Frans Heemskerk (voorzitter Stichting Citymanagement), Bas Brekelmans (wethouder Economie).

Meer berichten