Logo deteylinger.nl
Louis Eggen, voorzitter van de VVE van Karpers en Forellen in de Merenwijk, wil goede afspraken om overlast van de nieuwe skeelerbaan te voorkomen. | Foto: Nico Kuyt
Louis Eggen, voorzitter van de VVE van Karpers en Forellen in de Merenwijk, wil goede afspraken om overlast van de nieuwe skeelerbaan te voorkomen. | Foto: Nico Kuyt
Warmond

Vrees voor overlast bij buren van skeelerbaan

  Politiek

Warmond • Twee inwoners van de Leidse Merenwijk hebben in de afgelopen gemeenteraad hun zorgen geuit over de komst van een skeelerbaan op de ijsbaan van Warmond in de Veerpolder. Zij zijn buren van de ijsbaan.

Door Nico Kuyt

Op de agenda van de raad was vorige week als een hamerstuk opgenomen het burgerinitiatief van de gezamenlijke ijsclubs voor een skeelerbaan. Zij vroegen een financiële bijdrage van 125.000 euro en een garantstelling voor een lening van maximaal 25.000 euro. Over de komst van het skeeleren hebben de bewoners wat vrees. Louis Eggen, de voorzitter van de vereniging van eigenaren van Karpers en Forellen, memoreerde dat zij in verleden last gehad hebben van het restaurant van het bedrijf Dekker en de golfbaan. Het ging daarbij met name om het geluid en lichtmasten die straalden richting de woningen. Nu met de skeelerbaan vragen de bewoners alvast om overlast zoveel mogelijk te beperken. De skeelerbaan zorgt voor veel activiteiten het hele jaar door. Zij wensen goede afspraken over het volume en de tijdstippen van het gebruik van de geluidsinstallatie, het garanderen van het zoveel mogelijk afschermen van de lichtmasten en als leden met de auto komen, te zorgen dat het blik niet in hun wijk wordt geparkeerd, want daar is al genoeg gebrek aan parkeerplaatsen.

Wedstrijden

Bewoner Andree Kraaij had hier weinig aan toe te voegen. Maar hij legde onder andere nog wel de vinger op het feit dat de baan de enige officiële wedstrijdbaan voor het skeeleren wordt in heel Zuid-Holland. Met enige regelmaat zullen er dus wedstrijden, evenementen, toernooien en skeelerkampen worden gehouden. Hij vermoedde dat dat veel geluidsoverlast met zich mee zal brengen. Zo kan een speakerinstallatie worden gebruikt om de bezoekers te vermaken met muziek en de deelnemers en de bezoekers te informeren. Hij wenste een garantie te verkrijgen dat er geen overlast zal plaatsvinden.

De inspraak van beide bewoners gaf voor de gemeenteraad geen aanleiding om het hamerstuk opnieuw te gaan bespreken. Het werd zo unaniem aangenomen. Een van de volgende stappen voor de ijsclub is nu het aanvragen van een vergunning.

Meer berichten