Logo deteylinger.nl
Burgemeester Carla Breuer toost op het nieuwe jaar met de leden van de KBO. | Foto: pr.
Burgemeester Carla Breuer toost op het nieuwe jaar met de leden van de KBO. | Foto: pr.
Teylingen

'Samen' centraal bij nieuwjaarsreceptie gemeente

  Politiek

Teylingen • Ze kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar na haar nieuwjaarsspeech kan niemand er meer omheen: burgemeester Carla Breuer wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, waarin het vooral draait om samen dingen bereiken.

Of het nu gaat om de buurttuin 'het Kagerhofje' van Annelies van der Heiden of 'Wijzelf Bollenstreek', het initiatief van Laura Kluft voor een zorgplatform, het zijn voor burgemeester Breuer voorbeelden van hoe zij het graag ziet in Teylingen. "Samen kunnen we veel meer," houdt ze de aanwezigen tijdens de nieuwjaarsreceptie in de hal van het gemeentehuis van Voorhout voor. "En in Teylingen staan al veel mensen in de actiemodus. Kijk maar de buurtwhatsapp of de skeelerbaan in Warmond, waarvoor inwoners actief zijn. Maar het zijn ook de kleine dingen, zoals een inwoner van Voorhout die een AED-apparaat heeft aangeschaft. Niet voor hemzelf, maar voor de straat."

HLT samen

Ook op grotere schaal staat samenwerking centraal. Zeker na de ambtelijke fusie met Lisse en Hillegom, die sinds 1 januari is gestart. De ambtenaren van de drie gemeenten vormen gezamenlijk de werkorganisatie HLTsamen.

Vertrouwen

Terug naar de wat kleinere samenwerkingen, want de burgemeester ziet in het nieuwe jaar graag nog meer initiatieven in Teylingen ontplooien. De basis daarvoor is om dat samen te doen en vertrouwen in elkaar te hebben. "Ik ben geïnspireerd door het betoog van Jan Terlouw in De Wereld Draait Door, waarin hij het heeft over het onderling vertrouwen terugbrengen, zowel in de samenleving en in de overheid. Zijn verhaal heeft mij geraakt en ik ondersteun zijn oproep van harte. Met elkaar moeten we bouwen aan vertrouwen. Het is onze taak als overheid om het vertrouwen te krijgen, dan krijgen wij dat ook terug onze inwoners. Eerst geven, dan nemen. Wij kunnen dat vertrouwen geven door te ondersteunen bij initiatieven. Kom naar ons toe als je iets wil melden of hulp kunt gebruiken."

Waarderingsprijs

Het bestuur van KBO Teylingen weet hoe de steun van de gemeente kan helpen. Toen de KBO Warmond geen bestuur meer kon vormen, sprongen de andere KBO-afdelingen in Voorhout en Sassenheim bij. Samen vormen ze het bestuur van de overkoepelende KBO Teylingen, maar de afzonderlijke afdelingen blijven bestaan. Wethouder Arno van Kempen heeft daarin een ondersteunende rol gespeeld, vertelt voorzitter Dick Voerman. Even daarvoor heeft hij namen de KBO Teylingen de Waarderingsprijs in ontvangst mogen nemen. 

Meer berichten