Logo deteylinger.nl
| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay
Teylingen

Onderzoek naar haalbaarheid Duurzaamheid Maatschappij

  Politiek

Teylingen • Een meerderheid in de raadscommissie Ruimte sprak zich vorige week uit voor het doen van een studie naar de haalbaarheid van een Duurzaamheid Maatschappij Teylingen (DMT).

Door Nico Kuyt

De gedachte is dat, naar model van de Greenport Maatschappij, een DMT als ontwikkelbedrijf allerlei obstakels kan wegnemen zodat initiatieven uit de gemeente rond duurzaamheid beter tot wasdom kunnen komen. Het is een organisatie waar burgers, bedrijven en de gemeente samenwerken in het ontwikkelen, aanjagen en ondersteunen van initiatieven. Zo komen er meer dan nu van de grond, zo is de verwachting.

Het idee voor een DMT van de fractie van Trilokaal ontmoette een moeilijke start op 4 februari vorig jaar, maar na aanpassingen kreeg het steeds meer aanhang. Op 12 april sloten D66 en de PvdA zich aan en in de laatste commissie schaarden eveneens het CDA en ChristenUnie zich erachter en kan daarmee op een meerderheid in de gemeenteraad rekenen.

Positief

Wethouder Arno van Kempen verklaarde blij te zijn met het voorstel. Op dit moment werkt de gemeente zelf aan de uitvoering van de Duurzaamheidsagenda, maar die projecten zijn veelal vanuit de overheid op de kaart gezet. De ogen mogen niet gesloten worden voor andere initiatieven die leven in de gemeente. Een DMT zou deze kunnen helpen naar een realisatie.

De VVD als enige fractie die het voorstel niet onderschreef, vond het weliswaar toch sympathiek, maar is voorzichtig met het oprichten van weer een instantie. Het voorstel gaat nu naar de gemeenteraad van 26 januari voor de verdere afhandeling.

Meer berichten