Logo deteylinger.nl
PvdA en CU dienen een motie in tegen de komst van een bouwmarkt.
PvdA en CU dienen een motie in tegen de komst van een bouwmarkt.
Sassenheim

Discussie in politiek over komst Gamma

  Politiek

Sassenheim • De fracties van ChristenUnie en PvdA hebben tevergeefs geprobeerd hun motie tegen de mogelijke komst van Gamma aan de Oosthoutlaan in de afgelopen gemeenteraad te bespreken.

De motie is dezelfde als in 2014 over een geplande Intratuin aan de Rijksstraatweg die daarmee werd geschrapt. De huidige motie roept B&W op om te stoppen met de onderhandelingen met Gamma. Nieuwe ontwikkelingen moeten aantoonbaar waarde toevoegen aan de detailhandel van Teylingen en niet kannibaliseren met de bestaande winkelvoorraad. Er is geen sprake van een actuele regionale behoefte omdat binnen de regio al meer dan voldoende aanbod aanwezig is. Met de komst van Gamma zal er sprake zijn van moordende concurrentie, niet alleen met andere bouwmarkten in de regio, maar ook met de plaatselijke middenstand die veel producten voeren die in het assortiment van Gamma voorkomen en dat dit onvermijdelijk zal leiden tot kaalslag in het winkelbestand, aldus de motie.

De indieners wilden een vorige week een snelle bespreking in de raad, omdat deze niet verschilt van de Intratuin en al in 2014 uitvoerig is besproken, maar de overige fracties hadden hier geen zin in. Het loopt nu het gebruikelijke pad. De agendacommissie gaat kijken om de motie op de agenda te zetten van de eerstvolgende raadscommissie, waarschijnlijk de commissie Bestuur. (NK)

Meer berichten