Logo deteylinger.nl
Het oude parkeerterrein bij het station. | Foto: archief
Het oude parkeerterrein bij het station. | Foto: archief
Teylingen

Stijging auto-inbraken tegengaan met actieplan

  Politiek

Teylingen • Het aantal inbraken in auto's kende vorig jaar een flinke stijging. Om dit te bestrijden is een Plan van Aanpak opgesteld.

Door Nico Kuyt

De cijfers uit 2016 liegen er niet om. Er was dat jaar een toename van 28 procent in het aantal inbraken in auto's. De buit betrof vooral waardevolle spullen als airbags, sturen, boardcomputers, navigatiesystemen. In de eerste zes maanden van 2017 daalt het aantal, maar het stationsplein in Sassenheim blijft een probleemgebied.

Programma

Er is nu een toolkit en programma voor actie opgesteld om de inbraken tegen te gaan. Daarbij wordt sociale media ingezet om bewoners te waarschuwen en flyers en spiegelhangers uitgedeeld voor in de auto te hangen. Er komt een uitdeling van een buurtbrief rond hotspots en op de straattegel is een boodschap bedacht door middel van een sjabloon, water en hogedrukreiniger, een wat legitieme vorm van graffiti.

Lokauto

De gemeente gaat speuren naar duistere plekken, zoals slechte verlichting en overhangend groen. Ook de lokauto wordt ingezet, maar daarover mag geen verdere mededeling worden gedaan. Wel wordt de surveillance op de hotspots verhoogd. Ook wordt door middel van Whatsapp gewerkt aan buurtpreventie.

Waaks!

En zelfs ook hondenbezitters worden opgeroepen om op te letten. 'Waaks!' is de leus, terwijl hun honden een plasje plegen. Voor al deze activiteiten is een kalender opgesteld die het komende seizoen zich zal ontvouwen.

Meer berichten