Logo deteylinger.nl
Een artist impression van het nieuwe complex met zwembad en ijshal aan de Vliet.
Een artist impression van het nieuwe complex met zwembad en ijshal aan de Vliet. (Foto: PR)

Leiden start in 2019 met bouw nieuwe ijshal

  Politiek

regio • Leiden krijgt er indrukwekkende sportaccommodaties bij. Naast buitenbad De Viet komt een gloednieuw binnenbad van 35x25 meter en een ijshal met een 250-meter-baan, samen in één gebouw. In het nieuwe indoor sportcentrum aan de Boshuizerkade komen twee sporthallen, waarvan een met 2.000 zitplaatsen.

Het is de bedoeling dat de bouw van de accommodaties start in 2019. Naar verwachting openen de ijshal en het nieuwe zwembad eind 2020. Het sportcentrum volgt later die winter. Het Leidse college van burgemeester en wethouders heeft deze week besluiten genomen die de bouw van de sportaccommodaties mogelijk maakt. Voor de plannen is 50 miljoen euro uitgetrokken. Wel moet de gemeenteraad nog haar goedkeuring geven. Het gebouw aan de Vliet met binnenzwembad en ijshal krijgt een gemeenschappelijke ingang, centrale horeca en ruimtes voor verenigingsbesturen.

De nieuwe ijshal vervangt de ijshal op de Vondellaan. De plannen worden nu verder uitgewerkt. Komend jaar wordt duidelijk of er voldoende regionale financiële steun is voor uitbreiding van een 250-meter naar een 333-meter-ijsbaan. In de herfst 2018 volgt het uitvoeringsbesluit, met definitieve keuze voor de baanlengte van de ijshal. De nieuwe ijshal wordt energieneutraal met 100% CO2-reductie en zonder gasaansluiting. Voor het sportcentrum worden de duurzaamheidsmaatregelen nog verder uitgewerkt.

Artist impressions combibad en ijshal De Vliet

Meer berichten