Logo deteylinger.nl
Bewoners zijn ontevreden over de verzakte straten en het gebrek aan parkeerruimte en een trottoir. | Foto: MV
Bewoners zijn ontevreden over de verzakte straten en het gebrek aan parkeerruimte en een trottoir. | Foto: MV

Situatie in wijk Overteylingen 'onveilig en onverzorgd'

  Politiek

Sassenheim • De woordvoerster namens de bewoners, Susanne van Dijk, heeft in de afgelopen raadscommissie Ruimte een pleit gevoerd voor een verbeteringen van de situatie rond de Drietanderlaan, Wanmolenlaan en Plantheklaan in de wijk Overteylingen. Vanwege de bouwwerkzaamheden is het al jaren een rommeltje, zo gaf zij aan.

Door Nico Kuyt

De stoepen, bestrating, verlichting en riolering, het is al kommer en kwel, meldt de inspreekster in de commissie. Onderhoud wordt niet gepleegd. Stoepen zijn onveilig en er zijn mensen al gevallen, zoals ouderen met of zonder rollator die struikelen over de gebroken en scheefliggende stelconplaten. De straat is verzakt en ziet er niet uit. Putten verzakken en lopen snel vol. De verlichting is onvoldoende en de groenvoorziening verwaarloosd. Opritten niet goed bereikbaar en parkeerplekken, daar is ook gebrek aan. Onveilig en onverzorgd, zo typeren de bewoners de huidige situatie en verlangen naar een krachtdadig optreden van de gemeente. Wanneer gebeurt er iets? De bewoners hebben al eigen initiatieven genomen om de straat zo veilig en vriendelijk mogelijk te maken maar de verantwoordelijkheid zou toch bij de gemeente moeten liggen, zo vinden zij en verlangen een zo spoedig mogelijke aanpak.

Nog geen antwoord op ingezonden brief

De inspraak van Van Dijk werd niet inhoudelijk besproken in de commissie, maar daar leefde wel verbazing over het wel erg laat beantwoorden van de ingezonden brief van de bewoners aan de gemeente. Die was al op 25 november verstuurd. B&W kon hiervoor nog geen verklaring geven, maar het wordt diepgravend intern in het Bestuurscentrum uitgezocht. Naar zeggen zou er wel iets zijn verstuurd.

Meer berichten