Logo deteylinger.nl
De top vijf van Groen Links, met v.l.n.r.: Helmar van der Ploeg, Don Verhoeff, Lena Budko, Anja Schrage en Lisa Weijts-Gonzales. | Foto: pr.
De top vijf van Groen Links, met v.l.n.r.: Helmar van der Ploeg, Don Verhoeff, Lena Budko, Anja Schrage en Lisa Weijts-Gonzales. | Foto: pr.

Groen Links doet mee aan verkiezingen

  Politiek

Teylingen • Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart doet Groen Links ook mee in Teylingen.

Lijsttrekker voor Groen Links Teylingen wordt Lena Budko (30). Budko heeft een chemisch-wetenschappelijke achtergrond en ervaring in het financieren van technologische bedrijven. Helmar van der Ploeg (58) werkt al meer dan veertig jaar in de retail en detailhandel. De rest van de lijst bestaat uit Don Verhoeff (3), Anja Schrage (4), Lisa Weijts-Gonzalez (5), Jeroen Tomassen (6), Femke Beugelsdijk-Warmerdam (7), Wouter Bakker (8), Jessie Klein (9), Mattie Rooswinkel (10) en Fred Groot (11). "Onze lijst bestaat uit jonge enthousiaste leden met uiteenlopen werkervaring in het bedrijfsleven, bij de overheid en in de (jeugd)zorg, die ondersteund worden door ervaren leden die hun sporen in de politiek en het maken van beleid hebben verdiend," schrijft Budko. Groen Links Teylingen legt de focus op de thema's eerlijk delen, zorg, klimaat en innovatie. "Het zal daarom ook geen verassing zijn dat ons programma in het teken staat van transitie naar een klimaatneutrale gemeente. Het liefst zo snel mogelijk, maar in ieder geval in 2030. Om dit te bereiken moeten we eerst energieneutraal worden en zelfvoorzienend in onze energiebehoefte. Gelukkig is de ligging van Teylingen met haar drie dorpskernen hiervoor ideaal. Er is een hoop ruimte op de industrieterreinen en bedrijfspanden tussen de dorpen om duurzame energie (zonnepanelen en kleinschalige windturbines) te installeren voor de productie van schone, lokale en goedkopere energie."

Meer berichten