Afbeelding
Foto: pr.

D66 op bezoek in 't Lage Land tijdens campagneweekend

Politiek

Teylingen •D66 Teylingen organiseerde tijdens het maandelijkse Politiek Café afgelopen zaterdag een themabijeenkomst over duurzaamheid en burgerparticipatie.

Gast aan de drukbezochte tafel in Sassenheim was Jurjen Algra, commercieel directeur van Meewind, een beleggingsfonds dat investeert in duurzame energieprojecten. Hij informeerde de aanwezigen over mogelijkheden voor burgers en gemeenten te participeren in bijvoorbeeld windmolenprojecten, zonneparken en duurzame innovatie initiatieven. Verder passeerden  creatieve mogelijkheden als zonneverf en zonneramen de revue om woningen gasloos en energie-neutraal te maken.

Na afloop vertrok lijsttrekker Fred Koot samen met vijf andere kandidaat raadsleden richting 't Lage Land, de Oostzijde van de gemeente Teylingen. Als voorbereiding op onderwerpen die momenteel of binnenkort op de gemeentelijke agenda staan, werden bezoeken gebracht aan recreatiepark Watertuin, een monumentale boerderij in de Sweilandpolder en de Lakenvelderboerderij in de Boterhuispolder. De tocht eindigde in centrum Warmond bij Park Klinkenberg waar bouwplannen van Mariëngaerde en Mariënstaete en mogelijke consequenties voor de omgeving toegelicht werden. Met veel informatie, nieuwe inzichten en ideeën voor de komende raadsperiode trokken de D66-kandidaten eind van de middag huiswaarts.

Elke tweede zaterdag van de maand organiseert D66 Teylingen een politiek café. De volgende editie is op zaterdag 10 maart om 10.15 uur in Lunchroom 'Ons Genoegen' in Voorhout. D66-leden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Uit de krant

Uit de krant