Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Creative Commons CC0

Mogelijkheden gebruik Regiotaxi voor jongeren onderbelicht

  Politiek

Teylingen • De fractie van de VVD heeft in de raadscommissie Welzijn een motie aan de orde gebracht om B&W op te roepen de Regiotaxi beter te promoten onder jongeren.

Door Nico Kuyt

Iedereen kan de Regiotaxi gebruiken, zoals de kleinzoon die naar oma wil, de discobezoek(st)er die niet zelf naar huis kan of wil rijden, vrienden die uit eten gaan, wat drinken en weer veilig thuis willen komen, het bruisend studentenleven dat niet stopt als de laatste trein al is vertrokken en voor hen die niet meer zo goed ter been zijn. Het aantal nachtritten van de Regiotaxi is op dit moment zeer beperkt. Er wordt door de gemeente ook geen specifieke communicatie aangewend die gericht is op jongere potentiële gebruikers, terwijl er in Teylingen weinig uitgaansgelegenheden zijn voor de jeugd. Daarom wordt uitgegaan in omliggende gemeenten. Die jongeren kunnen 's nachts de Regiotaxi gebruiken om op een veilige manier thuis te komen.

Een goede aanpak in communicatie kan de taxi beter promoten onder de jongeren, vindt Robin Konings (VVD). Maar de ontvangst van zijn motie in de raadscommissie Welzijn was geen onversneden omarming. De motie werd 'sympathiek' gevonden, maar het tarief van de Regiotaxi zit even onder die van een normale. En ga je met z'n vieren tegen het nachttarief erin zitten, dan tikt het aardig aan.

Wethouder Arno van Kempen gaf aan dat voor wat betreft de communicatie de motie een punt heeft. De mogelijkheden van de Regiotaxi worden op dit moment onderbelicht, maar hij wil het wel breder trekken. Van Kempen wil niet alleen jongeren beter informeren, maar ook ouderen. Konings beraadt zich nu over de motie.

Meer berichten