Logo deteylinger.nl

Lijsttrekkers stellen zich voor - Lena Budko (GroenLinks)

  Politiek

verkiezingen • Zeven politieke partijen doen in Teylingen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart: CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, Trilokaal en VVD. Op deze website stellen de lijsttrekkers zich voor en vertellen heel in het kort wat zij willen voor Teylingen.

Naam: Lena Budko

Leeftijd: 30 jaar

Burgerlijke staat: woont samen met vriend, (nog) geen kinderen

Beroep: Compliance analist

Partij: GroenLinks

Politiek actief sinds: 2016

Woont in Teylingen sinds: 2014, in Warmond

We leven in een wereld waarin duurzame oplossingen ook economisch rendabel zijn geworden. We hebben een kans om te bouwen aan een welvarende maatschappij, zonder ons sociaal stelsel af te laten brokkelen. We kunnen het ons nu veroorloven om net wat zachter en met meer begrip met elkaar en de wereld om te gaan.

Ik wil mijn chemisch-wetenschappelijke achtergrond en mijn financiële ervaring, in het onder andere financieren van technologische start-ups, inzetten bij een progressieve en innovatieve transitie naar een klimaat neutrale gemeente. Ook wil ik in Teylingen een voortrekkersrol nemen op gebied van technologische-en procesinnovatie; voor slimme, efficiënte en nieuwe oplossingen om de oude problemen bij de bron aan te pakken.

Ik ben net 30 geworden en heb goede hoop en vertrouwen dat er ook voor mijn generatie en voor onze kinderen een groene wereld en sociale samenleving mogelijk is. Hier zal ik me dan ook volledig voor inzetten!


Meer berichten