Logo deteylinger.nl
Wethouder Van Velzen (links) gaf als wethouder financien dit najaar het miljoenenkoffertje over aan de gemeenteraad, Peter Scholten (CDA). | Foto: NK
Wethouder Van Velzen (links) gaf als wethouder financien dit najaar het miljoenenkoffertje over aan de gemeenteraad, Peter Scholten (CDA). | Foto: NK (Foto: Nico Kuyt)

Wethouder Kees van Velzen keert na verkiezingen niet terug in Teylingse politiek

  Politiek

Teylingen • Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart zet wethouder Kees van Velzen een punt achter zijn politieke carrière in Teylingen. De Voorhouter was in totaal twintig jaar actief: eerst als raadslid, later als wethouder.

De afgelopen acht jaar was Kees van Velzen wethouder in Teylingen, daarvoor was hij twaalf jaar raadslid voor het CDA: vier jaar in Teylingen en acht jaar in de voormalige gemeente Voorhout. "In die jaren heb ik mij met hart en ziel ingezet voor de gemeente en de inwoners van Teylingen. Ik heb mooie dingen mogen doen," zo laat Van Velzen optekenen in een persbericht van de gemeente.

Werkwijze sluit niet aan bij gemeenteraad
De wethouder heeft besloten niet terug te keren in de Teylingse politiek. Hij merkt dat zijn werkwijze niet aansluit bij die van de gemeenteraad. "Ik werk oplossingsgericht, ik ken mijn dossiers door en door en heb een pragmatische aanpak. Ik merkte dat ik deze raad niet altijd kon bieden wat zij nodig hadden om tot een goed besluit te komen. Soms ging ik te snel en trok de raad als reactie daarop aan de noodrem. Dat werkt contraproductief, dat is niet goed voor Teylingen en ook niet voor mij." 
Van Velzen verklaart dat hij zich in het college van burgemeester en wethouders altijd prettig heeft gevoeld. 'Als college vormden we een hecht team, samen stonden we voor een mooi Teylingen. Ik heb ervaren dat je als wethouder écht iets kunt betekenen voor mensen.'

Meer dan honderd projecten
In de afgelopen jaren zijn veel projecten gerealiseerd waar Van Velzen met voldoening op terugkijkt. Voorbeelden zijn de herinrichting van eiland Koudenhoorn in Warmond, de omvorming van de vuilnisbelt in Sassenheim tot een recreatieterrein met uitkijkpunt, de energieneutrale Andreasschool in Voorhout. "Ook als ik door de dorpen fiets, loop of rij, dan zie ik veel waar ik trots op ben: de ledverlichting, de wegen, het groen, de speeltuintjes die we hebben opgeknapt. Al met al zijn dat meer dan honderd projecten."
De wethouder benadrukt dat hij zich altijd graag samen met inwoners en ondernemers heeft ingezet voor de gemeenschap. "Wanneer je samen betrokken bent bij de maatschappij, kun je mooie dingen verwezenlijken."

Wel op kieslijst, niet in raad
Van Velzen staat nog wel op de kieslijst van het CDA: op de elfde plek. "Ik draag het CDA nog altijd een warm hart toe, maar het is niet mijn intentie om in de raad te komen. Daar wil ik duidelijk over zijn. Als mensen een voorkeursstem op me uitbrengen, zie ik dat als een blijk van waardering voor mijn inzet voor Voorhout en Teylingen."


De wethouder weet nog niet wat hij na de verkiezingen gaat doen. "Mijn doel is altijd geweest om de wereld een stukje mooier te maken. Mijn ambitie is mijn kennis en ervaring te blijven inzetten voor het oplossen voor bestuurlijke of maatschappelijke vraagstukken. Op welke manier, daar ga ik over nadenken."
 

Meer berichten