Logo deteylinger.nl
De spoorwegovergang bij de Herenstraat is al lange tijd onderwerp van discussie. | Foto: MV
De spoorwegovergang bij de Herenstraat is al lange tijd onderwerp van discussie. | Foto: MV

Onderzoek naar spoorwegovergang lijkt er te komen

  Politiek

Voorhout • Het lijkt erop dat het extra onderzoek naar de verkeerssituatie rond de spoorwegovergang ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden. D66 en VVD hebben hiertoe een motie ingediend. Het CDA overweegt om aan te sluiten waardoor er een meerderheid ontstaat in de gemeenteraad van donderdag 8 maart.

Door Nico Kuyt

Volgens Bart van der Ploeg (D66) zijn er na de twee ongelukken te weinig mogelijke maatregelen onderzocht en genomen om de verkeerssituatie te verbeteren. D66 dringt al langer aan op onderzoek naar mogelijkheden om de spoorwegovergang in Voorhout veiliger te maken. In januari liet B&W in antwoorden op vragen van die partij nog weten dat de overgang en beide aansluitende wegvakken voldoen aan de richtlijnen.

Gevaarlijke situatie

De overgang en kruising wordt als onoverzichtelijk en onveilig ervaren. Door de file voor de voorrangskruising en aan de andere kant de rotonde, kan een auto op het spoor klem komen te staan. Het komt dagelijks voor dat het nog net goed gaat, stelt Van der Ploeg. Zo stond onlangs weer een auto half op het spoor die nog net kon wegrijden. Mensen die niet bekend zijn met de situatie van overgang en voorrang kunnen op het spoor in een gevaarlijke situatie komen.

Bij de voorbespreking in de raadscommissie Ruimte verklaarde het CDA blij te zijn met de motie.

Meer berichten