Logo deteylinger.nl
Over een fietspad door de Roodemolenpolder wordt al jarenlang gesproken. | Foto: pr.
Over een fietspad door de Roodemolenpolder wordt al jarenlang gesproken. | Foto: pr. (Foto: pr.)

ChristenUnie: 'Schrap fietspad in Roodemolenpolder'

  Politiek

Teylingen • De ChristenUnie wil dat de gemeente Teylingen stopt met pogingen om een fietspad door de Roodemolenpolder aan te leggen. Jongste aanleiding is informatie vanuit de gemeente dat het plan opnieuw vertraging op gaat lopen, omdat er problemen zijn met het aankopen van de benodigde grond. Over het fietspad wordt al sinds 2008 gesproken. De ChristenUnie heeft bij het college van B & W schriftelijke vragen ingediend over de hoeveelheid geld en tijd die inmiddels in het project zijn gaan zitten.

Fractievoorzitter Frans Nederstigt: "Wij vinden dat het bij dit fietspad gaat om een tijdwinst van een minuut voor inwoners uit bepaalde delen van Oosthout die naar het station Sassenheim moeten of naar het Rijnlands Lyceum. Dat vinden wij al een beperkte opbrengst, waarvoor dus wel die polder moet worden doorsneden. Er is door het huidige college van VVD, CDA en D66 de afgelopen jaren behoorlijk wat ambtelijke capaciteit en belastinggeld in dit project gestoken. Nu hebben we recent vernomen dat er nóg weer een forse vertraging in gaat zitten. Het lijkt ons dan ook een verstandig moment om nu de stekker uit dit project te trekken. Onderzoeken en rapporten zijn inmiddels ook al zeven tot tien jaar oud, dat is nauwelijks nog meer actueel te noemen".

Het fietspad zorgde de afgelopen jaren ook voor stevige aanvaringen tussen buurtbewoners in de Sassenheimse Trix Terwindstraat en Jan Mollstraat en het gemeentebestuur. Nederstigt: "Het is een kostbaar en tijdrovend idee waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Het zou beter zijn als de gemeente die energie steekt in het verbeteren van de fietsroute over de Zandslootkade, of andere zaken die écht belangrijk zijn, zoals het in stand houden van de Roodemolenpolder".

Meer berichten