Logo deteylinger.nl
Vanaf links: Willy Spaan, Jan Rijpstra, Jan Bout, Arie van Erk, Marco Beijersbergen en Jos Vranken. | Foto: pr
Vanaf links: Willy Spaan, Jan Rijpstra, Jan Bout, Arie van Erk, Marco Beijersbergen en Jos Vranken. | Foto: pr

Start Economic Board Duin- en Bollenstreek

  Politiek

Hillegom ♦ De gemeenteraden van Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom, Lisse en Teylingen stelden eind 2017 het Uitvoeringsprogramma van de Economische Agenda Duin- en Bollenstreek vast, samen met de bijbehorende financiering. Vorige week zijn de leden van de Economic Board (EB) en de interim-programmadirecteur benoemd. Zij werden vrijdag 9 maart gepresenteerd op een bijeenkomst in het gemeentehuis van Hillegom.

Door Jos Draijer

Het Bestuurlijk Overleg van Wethouders Economische Zaken draagt het stokje met een gerust hart over. Coördinerend wethouder Bas Brekelmans namens het bestuurlijk overleg: "We zijn oprecht blij met de zwaargewichten waaruit de Economic Board nu bestaat. Dat zij zich willen verbinden aan de Economische Agenda, betekent veel voor ons."

De leden van de EB zijn vertegenwoordigers uit de sectoren overheid, ondernemers en onderwijs.

De EB zet de koers uit, houdt overzicht, zorgt voor afstemming en besluit over het leveren van bijdragen aan businesscases. Daarnaast kan zij ook nieuwe businesscases aandragen.

De leden van de Board zetten hun kennis en netwerk in ter ondersteuning van de directie en ten behoeve van de Economische Agenda. In die zin hebben zij ook de ambassadeursfunctie.

"Onze kerntaak is het faciliteren van verbinding tussen publieke en private partijen en zo de bestaande economische kracht in onze streek versterken" aldus Voorzitter Jan Bout in zijn eerste optreden.

Leden Economic Board

De Economic Board heeft zeven leden die allen binding met de streek hebben: Jan Bout, gepensioneerd voorzitter Raad van Bestuur van Royal Haskoning (tevens voorzitter), Jos Vranken, Directeur Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, Marco Beijersbergen, oprichter en directeur van het bedrijf Cosine en hoogleraar aan de Universiteit Leiden, Willy Spaan, Voorzitter Raad van Bestuur Leids Universitair Medisch Centrum, Paulette Timmerman, directeur Zelfstandige Klinieken Nederland, Jan Rijpstra, burgemeester van Noordwijk en Arie van Erk, burgemeester van Hillegom.

Meer gedetailleerde informatie over deze leden staat op:

www.ebdb.nl

Programmadirecteur

Totdat de Economic Board een definitieve programmadirecteur heeft geworven, is de heer Marco van Lente actief als interim-programmadirecteur. Hij ondersteunt - tot de aanstelling van de programmadirecteur - de partijen die zich als trekker van een businesscase van de Economische Agenda hebben aangediend (de projecteigenaren).

Hij helpt hen bij het uitwerken van de plannen tot voorstellen waarvoor de stichting Economic Board financiering ter beschikking kan stellen voor het jaar 2018.

Meer berichten