Logo deteylinger.nl
Elsbeth Koek, Marlies Volten en Rosemarie Keijzer. | Foto: Nico Kuyt
Elsbeth Koek, Marlies Volten en Rosemarie Keijzer. | Foto: Nico Kuyt (Foto: Nico Kuyt)

Volten, Koek en Keijzer: na twaalf jaar afscheid van de gemeenteraad

  Politiek

Teylingen • De dames hebben allen drie perioden in de raad gezeten en eentje zelfs iets meer. Na de verkiezingen verlaten deze huidige fractievoorzitters de politiek in Teylingen. De drie fractievoorzitters, Rose Marie Keijzer (D66), Marlies Volten (VVD) en Elsbeth Koek (PvdA), hangen hun politieke harpen aan de wilgen.

Door Nico Kuyt

Bij de geboorte van Teylingen in 2006 traden zowel, Koek, Volten als Keijzer (op de foto, van links naar rechts) aan. Volten was al eerder raadslid in de toen nog onafhankelijke gemeente Sassenheim.

Waarom zijn jullie destijds raadslid geworden?

Keijzer (D66): „Ik ben vanaf mijn achttiende politiek actief omdat ik altijd al vond dat dingen voor de mensen en in de maatschappij anders en beter konden. Daar paste een raadslidmaatschap ook in, en dat heb ik dus de laatste twaalf jaar ook gedaan."

Volten (VVD): „Toen ik startte in de raad van Sassenheim hadden wij nog kleine kinderen en daarom maakten we gebruik van kinderopvang, het basisonderwijs enzovoorts en dacht ik dat ik daarom kon bijdragen aan de beraadslagingen in de raad. In die raad zaten weinig raadsleden die vergelijkbaar gebruik maakten van dergelijke voorzieningen. Ik vind het belangrijk dat er diversiteit is in perspectieven bij besluitvorming; in leeftijd, geslacht en zo. Dat maakt dat besluiten beter worden afgewogen."

Koek (PvdA): „Om iets bij te dragen aan de gemeenschap waar mijn thuis is."

Lees het hele interview met afscheidnemende fractievoorzitters in De Teylinger van woensdag 21 maart. 

Meer berichten