De Teylinger - CDA is 'verbaasd en verrast' over keuze VVD voor Trilokaal en D66
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Teylingen

CDA is 'verbaasd en verrast' over keuze VVD voor Trilokaal en D66

  Politiek

Teylingen • De VVD Teylingen gaat deze week om tafel met Trilokaal en D66 om te praten over een nieuw te vormen coalitie. De andere huidige college-partij CDA is hierbij niet uitgenodigd. In een reactie zegt het CDA hier verbaasd en verrast over te zijn. 

"De nieuwe fractie van de VVD heeft zijn eerste politieke zet gedaan. Het CDA wordt in eerste instantie uitgesloten van de onderhandelingsgesprekken over een nieuw te vormen coalitie. De CDA fractie is verrast en verbaasd over dit voornemen.
Het CDA vindt namelijk, met de inwoners van Teylingen, dat de politieke partijen hun gezamenlijke verantwoordelijkheid moeten nemen en hun uiterste best moeten doen voor een coalitie die zoveel mogelijk recht doet aan de verkiezingsuitslag in de Teylingse dorpen."

Bij de gemeenteraadsverkiezingen werd de VVD opnieuw de grootste partij en staat op zeven zetels. CDA en Trilokaal volgen met vijf zetels. D66 verloor twee zetels en staat op drie. 

Meest voor de hand

"We werden de grootste partij in Warmond," vervolgt het CDA. "Kijkend naar de verkiezingsuitslag lag een uitnodiging door de VVD voor een serieuze verkenning van een coalitie met de top drie partijen, CDA en Trilokaal, het meest voor de hand.
Desondanks wachten CDA en zijn kiezers met interesse de ontwikkelingen van de oriënterende gesprekken tussen VVD, Trilokaal en D66 af. Het CDA wil benadrukken zelf niemand uit te sluiten en is bereid politieke verantwoordelijkheid te nemen, loyaliteit te tonen en de verkiezingsuitslag daarbij maximaal te respecteren."

Samenwerking

Toch is de partij van mening dat ze goed in een college passen. "Wat betreft het programma en de ambities van de gekozen raadsleden ziet het CDA goede kansen om tot een vruchtbare samenwerking in een college te komen.
De speerpunten uit het verkiezingsprogramma van het CDA zijn zorg, veiligheid en duurzaamheid. Met de VVD zijn diverse raakvlakken. Het CDA denkt dat ook in een eventuele samenwerking met andere partijen als bijvoorbeeld Trilokaal, D66 en Groen Links de speerpunten zorg en duurzaamheid zeer goed tot hun recht kunnen komen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>