Afbeelding
Foto: pr.

Cursus Politiek Actief kweekvijver voor nieuwe politici

Politiek

Teylingen • De door de gemeente aangeboden cursus Politiek Actief heeft een behoorlijk aantal aan nieuwe lokale politici opgeleverd.

Door Nico Kuyt

De cursus bestaat uit een aantal avonden waar de diverse aspecten van het politieke leven worden belicht. Vorig jaar is de gemeente begonnen met het aanbieden ervan en het animo was bijzonder groot. Steeds werd de cursus opnieuw gehouden, ondanks het prijskaartje voor de gemeente.

In de gemeenteraad

Navraag bij de gemeente leert dat tijdens de afgelopen verkiezingen zijn 29 cursisten ook daadwerkelijk actief in de politiek gegaan en hebben op de kieslijsten van de verschillende partijen gestaan. Daarvan zijn 10 uiteindelijk benoemd om een zetel in te nemen, op de 14 nieuwe raadsleden een behoorlijk aantal.

Animo

In totaal hebben tot nu toe 76 mensen meegedaan aan de cursus Politiek Actief. Vanwege het succes is het de intentie om deze in het voorjaar weer aan te bieden. Afhankelijk van het animo is het de verwachting om daarmee jaarlijks gewoon mee door te gaan. Het voldoet duidelijk in een behoefte.

Lobby

De gratis cursus is niet alleen bedoeld voor inwoners die een raadszetel willen innemen, maar bijvoorbeeld ook voor verenigingen en organisaties die het lobbyen wensen te verstevigen of voor hen die in de steunfractie zich willen inzetten.

Uit de krant