Logo deteylinger.nl
Aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout is een apart onderkomen gebouwd voor Poolse seizoensarbeiders. | Foto: archief
Aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout is een apart onderkomen gebouwd voor Poolse seizoensarbeiders. | Foto: archief (Foto: Caroline Spaans)

Vragen over mogelijke overlast Polenhuizen

  Politiek

Teylingen • CDA-raadslid Maarten van Welie wil van B&W weten of er in Teylingen sprake is van overlast in de woonwijken door zogenoemde 'Polenhuizen', woningen waar meerdere Oost-Europese werknemers in één huis zijn gehuisvest.

Door Nico Kuyt

Van Welie wijst daarbij naar een artikel in het dagblad Trouw over het zetten van een rem door enkele gemeente op de huisvesting van arbeidskrachten uit Oost-Europa om zo woonwijken leefbaar te houden. Voor gemeenten is het lastig om in te schatten om hoeveel mensen het gaat, omdat tijdelijke werknemers zich niet in Nederland hoeven in te schrijven. Zo'n 400.000 mensen uit Midden- en Oost-Europa wonen en werken inmiddels in Nederland en door de aantrekkende economie is de verwachting dat de vraag naar deze extra arbeidskrachten toeneemt. Aangezien er in de Bollenstreek ook sprake is van veel seizoenswerkers wil het CDA weten dat, indien deze problematiek ook inderdaad in Teylingen aan de orde is, hoe B&W van voornemens is hiermee om te gaan. Of er zicht is op hoeveel seizoenswerkers in Teylingen wonen, hoe hun huisvesting momenteel is geregeld en of er sprake is van overlast.

Meer berichten