Logo deteylinger.nl
Foto: Cor de Mooy

VVD, Trilokaal en D66 samen door en onderhandelen over nieuw college

  Politiek

Teylingen • VVD, Trilokaal en D66 zijn begonnen met de collegeonderhandelingen in Teylingen. De fracties spreken over een goede start. Zij verwachten dat ze half mei een raadsprogramma kunnen aanbieden.

In dit raadsprogramma werken de fracties een aantal thema's op hoofdlijnen uit. Participatie en betrokkenheid van inwoners krijgen een belangrijke rol binnen die thema's. De onderhandelaars zijn met veel energie aan de besprekingen begonnen. "We hebben zin om er iets moois van te maken, in het belang van de gemeente Teylingen. Ons motto is: van goed naar beter", aldus Monique de la Rie (VVD) namens de deelnemende fracties.

VVD is de grootste partij na de gemeenteraadsverkiezingen met zeven zetels. Trilokaal won, net als VVD, een zetel en staat op vijf. D66 verloor twee zetels en heeft er deze raadsperiode drie. CDA, ook vijf zetels en samen met Trilokaal de tweede grootste partij in Teylingen, zat niet aan de onderhandelingstafel. Eerder liet CDA in een persbericht weten daar verrast over te zijn

Meer berichten