Fractie voorzitter Reny Wietsma (r) naast oud-voorzitter Peter Scholten bij de installatie van de nieuwe gemeenteraad. | Foto: archief / Nico Kuyt
Fractie voorzitter Reny Wietsma (r) naast oud-voorzitter Peter Scholten bij de installatie van de nieuwe gemeenteraad. | Foto: archief / Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

CDA hekelt onderhandeling voor nieuwe coalitie

Politiek

Teylingen • In de afgelopen raadsvergadering vuurde CDA-fractievoorzitter Reny Wietsma felle schoten af naar de vorming van de nieuwe coalitie van VVD, Trilokaal en D66.

Door Nico Kuyt

Wietsma betitelde Teylingen als het traagste jongetje van de klas. Andere gemeenten in de regio zijn allang klaar, maar niet in Teylingen. De onderhandelaars willen binnenkort 80 procent van het nieuwe raadsprogramma presenteren. "Het is volstrekt onduidelijk wat beoogd wordt met die presentatie van 80 procent. De CDA-fractie zal niet komen. Het toont een gebrek aan voortvarendheid en daadkracht. Als dit van goed naar beter moet zijn, ziet het somber uit voor Teylingen", zo stelde zij tijdens het agendapunt van mondelinge vragen in de gemeenteraad vorige week.

Het CDA was door de grootste partij, VVD, niet uitgenodigd voor de eerste ronde coalitiebesprekingen. Net als Trilokaal behaalde de Christen Democraten bij de gemeenteraadsverkiezingen vijf zetels. D66, waarmee CDA samen met VVD in de vorige periode nog een college vormden, verloor twee zetels en eindigde met drie. Na verkennende gesprekken besloot VVD om met Trilokaal en D66 een coalitie te willen vormen.

Uit de krant