Afbeelding
Foto: pr.

Coalitie presenteert concept-raadsprogramma en vraagt inwoners mee te denken

Politiek

Teylingen •  De coalitie van VVD, Trilokaal en D66 heeft maandag 14 mei het concept-raadsprogramma gepresenteerd. Inwoners kunnen tot en met zondag 20 mei hun aanvullingen en suggesties inbrengen.

Na verkennende gesprekken besloot de VVD (7 zetels), als grootste partij na de gemeenteraadsverkiezingen, om met Trilokaal (5 zetels) en D66 (3 zetels) verder te onderhandelen. Het opgestelde concept-programma 'Vitaal Teylingen' gaat vooral in op wat de partijen de komende vier jaar willen bereiken. Over hoe dat moet gebeuren, wordt in een later stadium nagedacht, maar dan door het nieuwe college. Dat wordt vervolgens uitgewerkt in een collegeprogramma. VVD, Trilokaal en D66 zeggen ook hier in overleg te willen met inwoners, bedrijven en organisaties.

Suggesties van inwoners verzamelen

De nieuwe coalitie vraagt inwoners nu al te reageren op het concept en aan te geven wat ze missen. "We gebruiken de inbreng om het raads- en straks het collegeprogramma te verbeteren waar mogelijk," aldus de coalitie. Het programma staat op een speciale website: www.vitaalteylingen.nl. Inwoners en ondernemers kunnen daar ook reageren tot en met zondag 20 mei. Mensen zonder computer en internet kunnen bellen naar het gemeentelijke telefoonnummer 140252 om hun suggestie door te geven. Inzenders kunnen een terugkoppeling op hun reactie verwachten, zo lieten de partijen weten.

Op dinsdag 22 mei is de gehele raad uitgenodigd voor een workshop om mee te spreken over het concept-raadsprogramma. Naar verwachting wordt het programma op donderdag 31 mei in de raad vastgesteld. Dan worden ook de drie kandidaat-wethouders, Rob ten Boden (Trilokaal), Bas Brekelmans (VVD) en Arno van Kempen (D66), geïnstalleerd.

Uit de krant