CDA-raadsleden Sybrinne de Vries en Gerben Dijkstra samen met Carla Hilverda op bezoek bij de schooltuinen in Park Rusthoff.| Foto: pr.
CDA-raadsleden Sybrinne de Vries en Gerben Dijkstra samen met Carla Hilverda op bezoek bij de schooltuinen in Park Rusthoff.| Foto: pr. Foto: pr.

CDA-delegatie bezoekt schooltuin in Park Rusthoff

Politiek

Sassenheim • Een delegatie van het CDA heeft op woensdag 16 mei een bezoek gebracht aan Park Rusthoff in Sassenheim. Op deze plek worden nu al zo'n veertig jaar voor basisscholen buitenlessen gegeven. Het schooltuinproject laat jaarlijks ongeveer 130 basisschoolleerlingen ervaren hoe de natuur werkt. 

Hoe kun je zelf voedsel en bloemen kweken? En hoe groeit een courgette? Wat is de groeikracht van een zonnebloem?  Leerlingen van de Sassenheimse basisscholen leren volop over de natuur in de schooltuin. 

Enige schooltuin met keurmerk

Omdat er geen kunstmest wordt gebruikt en geen gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn, wordt er volledig met respect voor de natuur getuinierd. Daarom heeft het team van schooltuin Rusthoff in 2011, als enige schooltuin in Nederland, het Keurmerk Natuurlijk Tuinieren ontvangen.

Vrijwilligers

Het hele project drijft, afgezien van een kleine subsidie, op de inzet van een aantal vrijwilligers. Niet voor niets kregen zij er in 2017 de eerste Teylinger Prijs voor en vervolgens ook nog de Teylinger Trofee, de gemeentelijke prijs voor projecten die door vrijwilligers zijn opgezet en/of worden begeleid. 

Uit de krant