Raadsprogramma Vitaal Teylingen klaar voor bespreking | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Teylingen

Raadsprogramma Vitaal Teylingen klaar voor bespreking

  Politiek

Teylingen • Het raadsprogramma van VVD, D66 en Trilokaal is klaar voor bespreking en besluitvorming. Aan het programma zijn suggesties toegevoegd die inwoners hadden ingediend als reactie op het concept.

In totaal hebben inwoners 230 reacties ingediend. Afgelopen week is hard gewerkt om alle input te ordenen en te bespreken. Een deel hiervan, zo'n zestig reacties, leende zich ervoor om meteen in het raadsprogramma op te nemen. Andere reacties (ruim 170) kunnen later worden verwerkt in het collegewerkprogramma.

Geluidsoverlast en luchtkwaliteit

Het raadsprogramma gaat over hoofdlijnen: het bepaalt de richting voor de komende jaren. Uit de reacties van inwoners, die soms heel concreet en persoonlijk waren, zijn onderwerpen en wensen gedestilleerd die de partijen graag ter harte willen nemen. Inwoners zullen niet letterlijk de voorbeelden of straten teruglezen die ze hebben genoemd, maar zullen wel ontdekken dat in algemene zin aandachtspunten zijn toegevoegd die hiermee in lijn liggen: denk aan biodiversiteit, geluidsoverlast, flora en fauna, luchtkwaliteit en oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Volgende stap: collegeprogramma

Aan de hand van het raadsprogramma zal het college straks een collegeprogramma gaan schrijven. Dat is veel concreter en actiegericht: het beschrijft de manier om daar te komen. Daarin zullen wel concrete voorbeelden, locaties en voorstellen terug te vinden zijn.

De raadsleden van de beoogde coalitiepartijen zijn blij met de input van inwoners. "Het was heel prettig om op deze manier te werken. We hebben een mooie aanvulling op het akkoord en al een eerste aanzet voor het collegewerkprogramma. En dit is pas het begin. Ik heb echt het gevoel dat we samen met inwoners werken aan een Vitaal Teylingen. Daar ben ik trots op", aldus Monique de la Rie (VVD), woordvoerder van de onderhandelaars.

Concept vastgesteld op 31 mei

De reacties zijn gebundeld en gepubliceerd op www.vitaalteylingen.nl. Het aangepaste programma wordt besproken in de gemeenteraad van donderdag 31 mei. Naar verwachting wordt het programma dan vastgesteld. Op dat moment worden ook de wethouders geïnstalleerd.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>